בחג הסוכות שעבר ישב ח"כ מיכאל מלכיאלי בספסלי האופוזיציה וצפה בשר לשירותי דת מתן כהנא מבצע את הרפורמות בדת ומדינה, בדגש על הכשרות, בניגוד לעמדת הרבנים הראשיים.
מלכיאלי היה מרבה לעמוד על דוכן הכנסת ולתקוף את כהנא, כך גם בתקשורת. שנה חלפה והיום מלכיאלי על כסא השר לשירותי דת בעוד כהנא עבר לספסלי האופוזיציה וצופה מרחוק כיצד השר החרדי מוחק את כל המורשת שלו, בגאווה.
בריאיון חג מיוחד ל'כיכר השבת' מתייחס השר מלכיאלי לכניסתו לתפקיד, הרפורמה המשפטית והמחאות, המתיחות שלו מול היועמש"ית במשרדו, חוק הגיוס והחשש שחברים בליכוד יתנכדו לו, מחיקת מורשת כהנא, חוק רבני הערים והביקורת, דחיית הבחירות לרבנות הראשית, הבחירות לרשויות בדגש על הקרב באלעד, ההימור בבני ברק, המאבק בבית שמש וההתמודדות בביתר וברכסים. צפו בריאיון המלא.
כותרות מהריאיון
תחילה, השר מלכיאלי התייחס לממשלה החדשה שקמה: "בסוף בואו נזכור אם איזה הסכמים קואליציוניים נכנסו לקואליציה, אנחנו הולכים לקדנציה של ארבע שנים, אין שום סיבה לפרק את הקואליציה, כולנו מבינים שזו הקואליציה הכי טבעית שיש".
אנחנו עוברים לדבר על רפורמת המשפט: "אנחנו נאמנים למה שחתמנו, צריכים לזכור - בעשרות השנים האחרונים המתח בין בתי המשפט לציבור החרדי היה קיים. יש איזונים בין המערכות, מערכת המשפט הגיעה לממידים מול הציבור שלא תמיד הגנו עליו במערכת המשפט".
לדבריו: "העמדה שלנו כמה שיותר הידברות וזה הדבר הנכון, גם עשינו מעשים ומשכנו חוקים כדוגמת חוק דרעי 2".
באשר לדברים של אריה דרעי בריאיון ל'כיכר השבת' לפיהם הוא לא מתכוון לחזור לשולחן הממשלה, אומר מלכיאלי: "החזרה של אריה דרעי זה לא רצון של אגו שלו אלא 400 אלף מצביעים, הוא יחזור לממשלה כשהוא יחליט, שום דבר חוקי לא עשו בשבילו כפי שזה הצטייר, הוא יחזור כשהוא ירצה ויחליט".
השר לשירותי דת מתייחס לחוק הגיוס שיפטור את תלמידי הישיבות מגיוס לצבא: "בסוף גם אנחנו רוצים לסיים עם הנושא הזה, אף אחד לא רוצה שתלמידי הישיבה יהיו עריקים. החוק הזה מורכב כי הוא צריך לעבור אישור של גדולי ישראל וגם של היועצים המשפטיים. כל מרכיבי הקואליציה יודעים מי השותפים שלהם, בסוף יש ראש ממשלה וראשי מפלגות ואנחנו שומעים מהם שרוצים להעביר את החוק, אני מעריך שזה יקרה בכנס החורף, וזה יהיה בהסכמה".
לדבריו: "אנחנו מחוייבים לדבר אחד: תלמיד ישיבה שרוצה לשבת וללמוד - אף אחד לא יפריע לו. מעולם לא ניסינו לפטור חרדי שאין תורתו אומנתו, מעולם לא ביקשנו לפטור חרדי מגיוס, ביקשנו לפטור את מי שתורתו אמונתו מגיוס".
בכנס החורף של הכנסת, הקואליציה צפויה להעביר את חוק רבני הערים שיעניק לשר לשירותי דת כוח מרכזי במינוי רבנים. מלכיאלי מסרב לענות בבירור האם הוא יהיה בעל הבית בפועל של מינוי הרבנים ומדגיש כי יפעל בשיתוף פעולה.
לדבריו: "אני רוצה להרגיע את כולם, תבחנו אותנו על פי מעשים ולא על פי הצהרות. תבחנו את החודשים שאנחנו במשרד. אין כוונה לדלג על אך אדם, אנחנו כן מבינים שיש ביקוש לרבני ערים, יש 40 ערים שאין שם רב. בכוונתנו מיד לאחר הבחירות להקים צוות על מנת למנות רבני ערים".
מלכיאלי מתייחס לשיתוף הפעולה שלו עם בצלאל סמוטריץ' והטענות כי סמוטריץ' מכר את האינטרסים של הציבור הדתי: "אכן יש פעולה שיתוף פעולה חסר תקדים, אבל האם הוא מוכר? לא. היו ארבעה מינויים רבני ערים, שניים מהציבור הדתי. איזה מכר? הוא מסור מאוד לציבור שלו, הוא ממש לא פראייר".
מלכיאלי מתייחס ליעד שלו במחיקת מורשת השר לשעבר מתן כהנא: "ביום הראשון הצהרתי שאני פקיד של הרבנים הראשיים ואעשה מה שהם אומרים, בשונה מקודמי, אני תמיד הולך להתייעץ עם הרבנות הראשית".
מלכיאלי הדגיש: "אני מאוד גאה בזה שאנחנו מוחקים את מורשת מתן כהנא, אדם שביזה את הרבנות הראשית ואת הרבנים הראשיים".
לדבריו: "יעד מרכזי שלי זה למחוק את מורשתו, הוא ריסק את הכשרות. כל הרבנות הראשית הייתה נגדו".
הבחירות לרשויות המקומיות
"ש"ס תנצח באלעד בעזרת ה'", מצהיר מלכיאלי בפתח דבריו בנושא הבחירות לרשויות המקומיות: "אלעד היא עיר שרובה ספרדית. אלעד היא עיר שלפני חמש שנים שהבטיחו לאנשים הבטחות ורימו אותם, אנשים רוצים ראש עיר אחר שידאג לכולם". לדבריו: "בעוד חודש וחצי משה אבוטבול יהיה ראש עיריית בית שמש ואוריאל בוסו יהיה ראש עיריית בני ברק, בזכות הרבנים, רנבים של חצרות שלמים ייתמכו בו".
צפו בריאיון המלא
הצגת כל התגובות