כיכר השבת

מה אוכלים בתשעת הימים?

מתכון למושט מטוגן בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות וצ'ילי

אלימלך לוין עם מתכון לפילה טרי של מושט עטוף בתערובת של פנקו וזעתר פריכה וטעימה ולצידו סלט מיוחד של נקטרינות, צ'ילי ועשבי תיבול (מתכונים לתשעת הימים, אוכל)

| כיכר השבת |
מושט מטוגן בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות וצ'ילי
מושט מטוגן בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות וצ'ילי (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 נתחי פילה מושט (אמנון) טרי
  • 150 גרם פירורי לחם פנקו
  • חופן זעתר טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לסלט:

  • חופן עלי נענע קצוצים גס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 2 נקטרינות, חתוכות לקוביות
  • 3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הפנקו עם הזעתר, כפית מלח וכפית פלפל שחור. בקערה נפרדת מניחים את הקמח ובקערה שלישית טורפים את הביצים.

2. מצפים את נתחי הדג בקמח, מנערים, טובלים היטב בביצים, מנערים ומצפים היטב בפנקו.

3. מחממים את השמן במחבת ל-180 מעלות ומטגנים את נתחי הדג עד להזהבה.

4. מניחים בקערה את כל רכיבי הסלט, מוסיפים שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד, לצד נתחי הדג המטוגנים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים