מושט מטוגן בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות וצ'ילי (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 נתחי פילה מושט (אמנון) טרי
- 150 גרם פירורי לחם פנקו
- חופן זעתר טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס קמח
- 3 ביצים
- שמן לטיגון חצי עמוק
לסלט:
- חופן עלי נענע קצוצים גס
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- 2 נקטרינות, חתוכות לקוביות
- 3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הפנקו עם הזעתר, כפית מלח וכפית פלפל שחור. בקערה נפרדת מניחים את הקמח ובקערה שלישית טורפים את הביצים.
2. מצפים את נתחי הדג בקמח, מנערים, טובלים היטב בביצים, מנערים ומצפים היטב בפנקו.
3. מחממים את השמן במחבת ל-180 מעלות ומטגנים את נתחי הדג עד להזהבה.
4. מניחים בקערה את כל רכיבי הסלט, מוסיפים שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד, לצד נתחי הדג המטוגנים.