לקציצות הטונה:
- 2 קופסאות טונה, מסוננת
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס פלפלים אדומים קלויים (תוצרת בית או קנויים), קצוצים גס
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 1/2 כפית פפריקה
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
- 1 ביצה
- 1 חלבון
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית גרידת לימון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב הפלפלים האדומים הקלויים:
- 1 כוס פלפלים אדומים קלויים
- 1/4 כוס מיונז
- ½1 כפות מיץ לימון
- 3 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות: בקערת גדולה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד שהם מאוחדים היטב.
2. נוטלים כ-1/4 כוס מתערובת הטונה. מניחים על משטח העבודה; טופחים בעדינות ויוצרים קציצה בעובי של כ-2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם תערובת הטונה הנותרת.
3. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהוא חם, מניחים את קציצות הטונה במחבת בקבוצות; מטגנים 3-4 דקות בכל צד, עד שתחתיתן מזהיבה.
5. מכינים את הרוטב: מניחים את הפלפלים, המיונז, מיץ הלימון, השום, הפטרוזיליה והתבלינים בבלנדר ומערבבים במהירות גבוהה, עד לאיחוד. יוצקים לכלי הגשה.
6. מגישים את קציצות הטונה כשהן חמות יחד עם הרוטב, או מצננים ומאחסנים לשימוש מאוחר יותר.