רכיבים
- 8 כפות דבש
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ
- 2 שיני שום גדולות (או 4 קטנות), כתושות
- 800 גרם פילה סלמון או פורל, ללא עור
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- שומשום - לקישוט
- טבעות בצק ירוק - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מוציאים את הדגים מהמקרר 20 דקות לפני הבישול. מטפיחים בנייר מגבת ומפזרים מעל מלח ופלפל.
2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
3. מטפטפים שמן על מחבת ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מניחים את הדג במחבת ומבשלים את הצד הראשון במשך 3-4 דקות, עד להזהבה. הופכים ומבשלים את הצד השני במשך 2-3 דקות או עד להזהבה.
4. יוצקים את הרוטב על הדג. מבשלים במשך דקה או עד שהוא מתחיל להתעבות מעט. בודקים את הצד של הדג כדי לוודא שהוא מבושל במרכז. אם הרוטב מסמיך יותר מדי לפני שהדג מבושל דיו, פשוט מוסיפים כף מים.
5. מוציאים לצלחות הגשה. מגישים עם רוטב ושומשום ובצל ירוק מפוזרים מעל, אם רוצים.