כיכר השבת

ציר הרשע בפעולה 

מלחמת רוסיה-צ. קוריאה-אוקראינה: זה הצעד החדש של קים

מיום ליום נראה שצפון קוריאה נכנסה בעובי הקורה של המלחמה באוקראינה, כאשר רק לאחרונה שלחה אלפי חיילים להילחם בצבאו של זלנסקי במערב המדינה | כעת, לפי דיווח של סוכנות הידיעות 'רויטרס', צפון קוריאה אף הרחיבה מתקן לייצור טילים כדי לספק תחמושת לרוסיה (חדשות, בעולם) 

| כיכר השבת |
פוטין וקים. חתמו על הסכמים
פוטין וקים. חתמו על הסכמים (צילום: הקרמלין)

צפון קוריאה מבצעת שיפוצים והרחבות באחד ממתחמי ייצור הנשק המרכזיים שלה, שבו מייצרים טילים קצרי טווח שסיפקו תמיכה למאמץ הצבאי של רוסיה באוקראינה. כך קובע צוות מחקר אמריקאי שהתבסס על תמונות לוויין ודיווח ל'רויטרס'.

המתקן, הנקרא "מפעל 11 בפברואר", ממוקם במתחם Ryongsong בעיר המונג, העיר השנייה בגודלה בצפון קוריאה, הממוקמת בצדה המזרחי של המדינה. על פי סם לאיר, עמית מחקר במרכז ג'יימס מרטין למחקרי אי-הפצה (CNS), הפועל במכון מידלברי למחקרים בינלאומיים במונטריי, מדובר במפעל היחיד הידוע כמיוצר את הטילים הבליסטיים מדגם Hwasong-11, המוכרים במערב כ-KN-23.

גורמים אוקראינים רשמיים ציינו כי טילים אלה שימשו את הכוחות הרוסיים במערכה באוקראינה. ביוני 2024 חתמו המדינות על הסכם הגנה משותף במהלך פסגה, במסגרתו הביעו התחייבות להעמיק את שיתוף הפעולה הצבאי ביניהן, כאשר בשיא סיפקה צפון קוריאה אלפי חיילים שיילחמו במערב רוסיה.

תמונות שצולמו באוקטובר האחרון באמצעות לוויין מסחרי של חברת Planet Labs חשפו בנייה באתר. ניתוח שביצעו חוקרים ב-CNS מצביע על הוספת מבנה חדש שמיועד להרכבת טילים, וכן על הקמת מתקן מגורים נוסף לעובדים. כמו כן, נראה שפיונגיאנג ביצעה שיפורים בגישה למתקנים תת-קרקעיים במתחם.

לדברי החוקר, "אנחנו רואים בזה הוכחה שהם מגדילים באופן מסיבי, או שהם מנסים להגדיל באופן משמעותי את התפוקה של המפעל הזה". בנוסף, הוא ציין כי מתקן שלא היה בשימוש והפריע לכניסה למנהרה הוסר, דבר שמחזק את ההערכה שהפעילות במתקן התת-קרקעי מתרחבת. המבנה החדש המוקם להרכבת טילים מוערך כבעל 60%-70% מגודלו של המבנה המקורי.

בשנה שעברה פרסמה התקשורת הממלכתית של צפון קוריאה תמונות של קים ג'ונג און מבקר במתחם בהאמונג, שבו נראו עובדים מרכיבים רכיבי טילים כמו זנבות וחרוטי אף לדגם KN-23, כך על פי ניתוח של סוכנות רויטרס. בעבר דווח שהמתחם ייצר מגוון רחב של ציוד צבאי, כולל גלגלי טנקים ומארזים למנועי רקטות, לדבריו של החוקר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בעולם