בריטניה בראשות הלייבור צפויה להתרחק מהעמדה הישראלית-אמריקנית בנוגע למלחמה בעזה, כך עולה מדיווח היום (חמישי) של ה'ניו יורק טיימס'.
אם עד כה הקפידה הממשלה הבריטית ללכת 'יד ביד' עם ארה"ב ביחס לסוגיה הפלסטינית וביחסה לישראל, כל זה צפוי להשתנות בקרוב בעקבות עליית השמאל בממלכה.
עד סוף השבוע הנוכחי, צפוי ראש הממשלה השמאלני הטרי קיר סטארמר למשוך את ההתנגדות של הממלכה לביצוע צווי מעצר נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, בקשה שהוגשה על ידי התובע של בית הדין הפלילי בהאג.
את הדברים מסרו ל'טיימס' שני מקורות יודעי דבר מתוך הממשלה הבריטית שסירבו להתראיין בשמם, לאור הרגישות של הנושא והיחסים בין המדינות.
השינוי ביחס הבריטי לישראל החל בשבוע שעבר, כאשר הודיעה בריטניה כי תחדש את הסיוע לסוכנות ההומניטרית של האו"ם, אונר"א.
בהודעה מרתיחה מטעם הממשל הבריטי נכתב כי היא משוכנעת שהסוכנות נקטה צעדים כדי להבטיח שהיא עומדת ב"סטנדרטים הגבוהים ביותר של ניטרליות". ניטרליות, לא פחות.
למרות האמור, אנליסטים ציינו כי בריטניה טרם החליטה להפסיק משלוחי נשק לישראל וכי הממלכה ממתינה לבחינה משפטית של השאלה אם ישראל מפירה זכויות אדם.
בזמן הקרוב, מעוניינת הממשלה החדשה בבריטניה לספק שני מהלכים ראשוניים נגד ישראל - חידוש המימן לאונר"א והמהלך המשפטי בהאג, כדי להרגיע את מצביעי הלייבור שאינם ידועים כתומכים גדולים של המדינה היהודית.
בהתאם, מינה סטארמר את ריצ'רד הרמר לתובע כללי, עורך דין בולט לזכויות אדם ועמית קרוב לשעבר, לתובע הכללי והוא זה שיבחן את היחס הבריטי לישראל מבחינה משפטית.
לצורך המחשה, הרמר היהודי יעץ לממשלה הנוכחית שלא להחיל איסור בהחרמת ישויות המזוהות עם ישראל. לדבריו, הזכות להחרים את ישראל היא בבחינת "חופש הביטוי".
בחודש מאי התייחס סטארמר לסוגיית הרדיפה המשפטית של האג נגד ראש הממשלה ושר הביטחון ואמר כי "בית המשפט אמור להיות מסוגל להגיע להחלטתו בבוא העת. אני תומך בבית המשפט ואני תומך במשפט הבינלאומי".
מנגד, אנליסטים אחרים אומרים שייתכן ובריטניה לא תבטל לחלוטין את ההתנגדות ותעדיף להעביר לבית המשפט נוסח מעורפל.