3,500 דולר. זה מה שהיה מרוויח עד המלחמה כמאל קראג'ה, פלסטיני תושב השטחים שהחזיק בהיתר עבודה בישראל עד המלחמה. לאחר השבעה באוקטובר, הוחלט לבטל לו את היתר העבודה והוא הגיע כמעט לפת לחם.
מסתבר שהכלכלה הפלסטינית בגדה תלויה מאוד בטוב ליבם של המפרנסים הישראלים, וסגירת הברזים מורגשת היטב ברחבי הגדה.
אמש (ראשון) דיווחנו ב'כיכר השבת' על החשש האמריקאי מפני מצב של פשיטת רגל בממשל אבו מאזן בין השאר בעקבות קיזוז הכספים לרשות הפלסטינית שתומכת בטרור, כעת מתברר כי להפסקת אישורי העבודה ישנה השפעה גדולה על הכלכלה המקומית.
"חיכיתי שהמלחמה תסתיים אבל היא עדיין נמשכת", מספר הפלסטיני מהעיירה דיר בזי. לדבריו הוא נאלץ למכור את רכבו בגלל שלא היה לו כסף לשלם על מצרכים.
אם עד כה הרשה לעצמו קראג'ה לחיות כהוגן על חשבון המעסיק הישראלי ששילם לו ברווח, כעת חייו השתנו לבלי הכר. בראיון ל-BBC הוא אומר שהוא לא מרשה לעצמו לקנות שוקולד. "היא שואלת אותי למה אני כבר לא קונה לה שוקולד ופריכיות", תיאר הפלסטיני ב"התבכיינות" אופיינית את בתו הקטנה.
המצב שלו דומה למצבם של כ-200,000 פלסטינים להם בוטל היתר העבודה מסיבות ביטחוניות מובנות. כעת, אומר קראג'ה ל-BBC כי הוא מתפרנס ממכירה של עצי הסקה ברחבי הגדה.
1 מכל חמישה עובדים פלסטינים עבד עד כה בשטח ישראל או בהתנחלויות סמוכות אצל יהודים, מנתח ה-BBC נתונים רשמיים של הרשות.
העבודה הפלסטינית ברחבי מדינת ישראל הכניסה לכלכלה הפלסטינית סכום עתק של 3.2 מיליארד דולר בשנה, נחשף עוד. ממשלת ישראל מצידה מעוניינת להחליף לפחות חלק מהעובדים הפלסטינים בפועלים מהודו, סין, מולדובה, סרי לנקה ותאילנד, ויוזמת להביא מאותם מדינות כ-60,000 עובדים.
מאז החלה המלחמה זינק שיעור האבטלה מ-23% ל-47%, והכלכלה הפלסטינית הצטמצמה ב-35%, אומר ה-BBC בשם שר העבודה של הרשות הפלסטינית. כ-30% מהכספים של הרשות מועברים ישירות לעזה, חלק גדול מאותו תקציב מגיע בסוף לחמאס, על כן החליטה ישראל לקזז לאחרונה את הסכום מכספי המיסים של הרשות.
הצגת כל התגובות