המיליציות בעיראק ובסוריה, החות'ים, חיזבאללה וחמאס - כולם שמות נרדפים לגורם אחד בלבד: איראן, שפורסת את זרועות התמנון שלה ברחבי המזרח התיכון וזורעת כאוס ומוות בכל מקום אפשרי.
ארצות הברית נלחמת באיראן בעיראק ובסוריה, אם כי לא בחיילים של טהרן אלא בשלוחות הפרוקסי שלה ששולחות מדי כמה ימים טילים לעבר בסיסי חיל האוויר של ארצות הברית.
המתקפה האחרונה בשבת על בסיס 'אל-אסד' המשותף לארה"ב ועיראק, הייתה הגדולה והמוצלחת ביותר מאז החלה המלחמה בישראל, ועימה גם המתקפות הממוקדות על החיילים האמריקאים הפרוסים ברחבי הלבנט.
למרות שבשבת לא נהרגו חיילים אלא נפצעו, בממשל ביידן חוששים שזהו רק עניין של זמן עד שתהיה פגיעה קטלנית באחד מהבסיסים הפזורים באזור.
"בכל פעם שמגיע דיווח על מתקפה לחדר המצב בבית הלבן, גורמים רשמיים תוהים האם זה יהיה זה שיאלץ תגמול נחרץ יותר ויביא למלחמה אזורית רחבה יותר", מתארים ב'טיימס'.
בסך הכל נורו ביום שבת האחרון שבעה עשר רקטות וטילים על הבסיס ושניים מתוכם הצליחו לחדור את ההגנה האווירית של הצבא האמריקאי, דווח עוד.
גורמים בממשל ביידן מסרו ל'טיימס' כי אם בשלב מסוים ייהרגו חיילים אמריקאים, לא תהיה לארצות הברית ברירה אלא לבצע פעולת תגמול משמעותית נגד איראן בעצמה, פעולה שעלולה להיות הניצוץ שיבעיר את המזרח התיכון המתוח ברקע המלחמה בעזה.
אנליסט אמריקאי, אהרון דיוויד מילר אמר לעיתון כי האמריקאים "לא רוצים לפגוע ישירות באיראן מחשש להסלמה, מה שרק מרחיב את המרווח לקבוצות פרו-איראניות, כולל החות'ים, לפגוע בכוחות ארה"ב. בשלב מסוים, אם כוחות ארה"ב ייהרגו, לא תהיה להם ברירה אלא להגיב ישירות נגד נכסי איראן", אמר החוקר.
מתנגדיו של ביידן הצביעו על החולשה של הנשיא בכך שלא הגיב למתקפות מאז השבעה באוקטובר, הן אלו של החות'ים והן המתקפות של המיליציות השיעיות בעיראק ובסוריה, ובכך נתן פתח לאיראן להמשיך ולתקוף את האזור.
הפחד הגדול של ביידן נובע ממספר החזיתות הרב שפעילות ממש במקביל: ישראל-עזה, ישראל-חיזבאללה, המיליציות השיעיות בעיראק ובסוריה נגד ארה"ב והחות'ים בים האדום מול ארצות הברית והמערב.
המושג "הבערת המזרח התיכון" שחוזר על עצמו שוב ושוב ברטוריקה של ממשל ביידן, וחוסר התגובה של ארה"ב למול מתקפות חוזרות ונשנות, הוא בדיוק הגורם להפגנת הכוח של כוחות הפרוקסי האיראנים, סבורים מתנגדי הנשיא הנגרר.