גורמים ישראלים, אמריקנים ולבנונים אומרים ל'ניו יורק טיימס' כי מעטים הם אלו שמעוניינים להגיע למלחמה אזורית כוללת. כלומר: גם לבנון וחיזבאללה אינם ששים אלי קרב ולכאורה אינם מעוניינים לפתוח בחזית רחבה מול ישראל וארצות הברית.
אך זה נשאר רק בתאוריה. כי בפועל, לאור החיסול המוצלח - על אדמת לבנון בלב הדאחיה - של מספר 2 בלשכה המדינית של חמאס סלאח אל ערורי שיוחס לישראל, ולאור הפיגוע שהתרחש באיראן אותו ייחסה האחרונה ל"יישות הציונית", גוברים הסיכויים שהבלתי נמנע יתרחש ותתפתח מלחמה אזורית כוללת, בה ארצות הברית תמצא את עצמה מעורבת עד הצוואר.
אירוע נוסף שהתרחש אמש היה ההודעה החריגה שפרסמה ארצות הברית עם 12 מבעלות בריתה בה איימו המדינות על החות'ים כי לא תהיינה אזהרות נוספות כנגדם, וכי עליהם להפסיק את ההתקפות הפיראטיות שלהן על ספינות בים האדום.
ההודעה כשלעצמה מוכיחה כי ארצות הברית רצינית בכוונותיה והסבלנות של ביידן פקעה, אומרים ב'טיימס'. אם ארצות הברית תחליט לפתוח בחזית מול החות'ים שלוחי איראן, הדבר מעלה את הסיכוי לפתיחת עוד חזיתות מול כוחות פרוקסי נוספים.
ההודעה נחתמה על ידי ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה, ניו זילנד, בחריין, בלגיה, קנדה, גרמניה, דנמרק, איטליה, יפן, סינגפור והולנד.
חשש נוסף הוא מפני מלחמה "ראש בראש" בין כוחות אמריקאים לאיראנים לאחר שטהרן פרסה אף היא ספינות מלחמה בים האדום ביום שני האחרון. באותו יום הביע שר החוץ האיראני "תודה והערכה" לבכיר חות'י על התמיכה שלהם בעזה.
עם זאת, פקיד איראני בכיר אומר ל'טיימס' כי ספינות המלחמה נועדו רק לאותת לאמריקאים שאיראן לצד החות'ים, אך אין כוונה להתעמת באופן ישיר עם הצי של ארצות הברית.
דובר מחלקת המדינה מתי'ו מילר סיכם אמש את הדברים במילותיו: "אנחנו נשארים מודאגים מאוד, כפי שהיינו מתחילת הסכסוך הזה, מהסיכון של התפשטות הסכסוך לחזיתות אחרות", אמר האיש של בלינקן.