כיכר השבת

המל"ל חושף

גורמי טרור איראניים ניסו לחטוף איש עסקים ישראלי בדובאי

איש עסקים ישראלי קיבל פניה מגורמי טרור איראניים לבוא לדובאי שם תוכננה חטיפתו | המטה לביטחון לאומי מזהיר מפני מאמצים איראניים למשיכת אזרחים ישראלים לחו"ל למטרות פגיעה או חטיפה (חדשות)

| כיכר השבת |
דובאי
דובאי (צילום: שאטרסטוק)

המטה לביטחון לאומי (המל"ל) מבקש הבוקר (שלישי) לחדד לציבור בישראל כי איראן מגבירה את מאמציה לקדם פגיעה באזרחים ישראלים בחו"ל על ידי משיכתם לפגישות במדינות שונות בעולם.

במסגרת זאת, נחשף כי גורמי טרור איראניים ניסו לאחרונה לקדם מבצע למשיכתו של איש עסקים ישראלי לאיחוד האמירויות הערביות, לשם מימוש פגיעה בו.

לגורמי מודיעין במל"ל נודע, כי גורמים איראנים פנו לאותו איש עסקים ישראלי באמצעות יישומון הטלגרם, תוך התחזות למחלקה הפרסית של גוף התקשורת הסעודי "אל ערביה פארסי", וניהלו עימו קשר שמטרתו משיכת האזרח הישראלי לפגישה עימם בדובאי.

בנוסף, עלה כי אותם גורמים העבירו לישראלי לינקים וקבצים זדוניים שמטרתם לאפשר גישה לטלפון הסלולרי של האחרון ללא ידיעתו.

בזכות ערנותו של אותו איש עסקים ישראלי, שדיווח למל"ל על ההתנהלות החשודה למולו, התבצעה בדיקה אשר העלתה כי מאפייני השיח והפנייה לקיים "ראיון" בנושא המשטר האיראני, מעידים כי אכן גורמי טרור איראנים הם העומדים מאחורי הפנייה, וכי למעשה מדובר בניסיון משיכתו של הישראלי לדובאי במטרה לפגוע בו.

צילומי מסך של הפנייה לאיש העסקים הישראלי
צילומי מסך של הפנייה לאיש העסקים הישראלי

המל"ל מציין כי מדובר בביטוי נוסף להמשך איום הטרור האיראני כנגד ישראלים בארץ ובעולם.

הפרשייה מחדדת בפני הציבור בישראל את הסיכון הפוטנציאלי הטמון בניהול קשר עם גורמים לא מוכרים המבצעים פניות חריגות ברשת. בפרט, כאשר לפנייה נלוות בקשות לקבלת פרטיים אישיים, מידע על תנועות לחו"ל ו/או שליחת קבצים/ קישורים למכשיר הסלולר/ כתובת המייל.

כדי למנוע ולצמצם את הסיכונים מפעילות זו, על הציבור בישראל לשמור על פרטיות ברשתות חברתיות ולהימנע משיתוף פרטים כגון: מספרי טלפון, מיקום בזמן אמת ותוכניות לעתיד. שכן, מסירת פרטים אלו תסייע לגורמי טרור לאסוף מידע חשוב לגבי היעד הפוטנציאלי לפגיעה, ולהתאים את אופי ומתווה הפנייה הממוקד אליו, על מנת להגדיל את הסיכוי שהוא יענה בחיוב לניסיונות יצירת הקשר וההצעות שונות.

כמו כן, יש לאמת בתחילת השיח עם גורם שאינו מוכר (עסקי/ אקדמאי/ אחר) את זהותו ולקיים שיח ישיר באמצעות אמצעי תקשורת שונים. למשל: התכתבות במספר אפליקציות, קיום שיחת שמע או וידאו לטובת וידוא זהות הגורם הפונה.

המל"ל מבקש מהציבור, למען הסר ספק, לעדכן אותו בכל מקרה של התנהלות חשודה מצד גורמים שאינם מוכרים מחו"ל. כמו כן, בעת שהייה בחו"ל, באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור, מומלץ לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של המטה לביטחון לאומי (פועל 24/7) בטלפון 02-6667444.

לשאלות/ אירועים בסוגיות נוספות, כגון: ביטחון אישי בהקשרי פשיעה ואנטישמיות, סוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ בטלפון 02-5303155.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בעולם