שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי התייחסה הערב (חמישי) לדבריו של הנשיא טראמפ במסיבת העיתונאים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמרה כי: "ארצות הברית תומכת בפתרון שתי מדינות, אבל אנחנו תומכים יותר בשלום וביציבות על-ידי הבאת שני הצדדים לשולחן המשא ומתן".
מוקדם יותר היום אמר דייוויד פרידמן, מועמדו של הנשיא טראמפ לתפקיד שגריר ארצות הברית בישראל בשימוע בוועדת החוץ של הסנאט כי: "שתי המדינות נותר הפתרון הטוב ביותר לשלום במזרח התיכון". פרידמן אמר עוד כי: "לא יתמוך בסיפוח הגדה לישראל".
"אם הישראלים והפלסטינים יוכלו להגיע במשא ומתן לפתרון שתי מדינות, אהיה שמח מאוד. אני אשמח אם ניתן יהיה להגיע לפתרון שתי המדינות שהחל להתגבש בהסכמי אוסלו ב-1993". לדבריו "אני חושב שזה הפתרון האידיאלי. זה הפתרון שלו הוקדשו רוב המחשבות וההתייעצויות. אנשים חכמים בהרבה ממני ניסו להשיג התקדמות ונכשלו, אבל זו עדיין האפשרות הטובה ביותר לשלום באזור".
בהמשך השימוע התייחס פרידמן לנעשה בחזית הצפונית של ישראל ואמר: "אני חושב שרמת הגולן הוא אזור אסטרטגי חשוב מאוד לישראל. אפשר רק לדמיין איך ישראל הייתה סובלת עכשיו אם רמת הגולן לא הייתה בשליטתה. רמת הגולן הייתה נכבשת על-ידי דאעש. רמת הגולן הוא לא אזור של עימות".
יצויין כי מחוץ לאולם הפגינו עשרות נגד מינויו של פרידמן חלק מהם הסתננו לאולם כשהם נושאים דגלי פלסטין ומחו על מינויו של פרידמן. אחד מהם קרא לעברו: "סבא שלי הוגלה, אבל פלסטינים תמיד יהיו בפלסטין!".
בתוך כך. באירן מתייחסים הערב לדברים שהעלו אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו, ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, במסיבת העיתונאים שערכו לפני פגישתם. בהודעה שפרסם דובר משרד החוץ האיראני. בהראם קאסמי, נאמר: "המשטר הציוני מציב את האיום הגדול ביותר לשלום ולביטחון האזור והעולם בכך שהוא מחזיק מאות ראשי נפץ גרעיניים".
במסיבת העיתונאים אמר אמש הנשיא האמריקני: "שאיפותיה הגרעיניות של איראן מציבות את אחד האתגרים הביטחוניים הגדולים ביותר לישראל".
טראמפ אתמול במסיבת העיתונאים (צילום: הבית הלבן)
בטהרן מגיבים לטענות של האמריקאים ואומרים כי: "ישראל היא זו דווקא המחזיקה בארסנל של נשק גרעיני והיא אף אינה נתונה לפיקוח בינלאומי". הדובר האירני שב על טענת ארצו כי היא לא שואפת לפתח נשק גרעיני ואמר: "ההאשמות נגד איראן עומדות בסתירה לכמה דו"חות של הסוכנות לאנרגיה אטומית שאישרו שתוכנית הגרעין של איראן נועדה למטרות שלום".
יצויין. כי הנשיא האמריקני טראמפ הודיע כמה פעמים כי ברצונו לפתוח שוב את הסכם הגרעין שנחתם בין איראן למעצמות, ואף ההביע בגלוי את מורת רוחו מההסכם. טראמפ הודיע החודש כי הממשל האירני נמצא כעת תחת אזהרה בעקבות הניסוי שערך בטיל בליסטי. אתמול אמר טראמפ כי ארצות הברית מגדילה את הסיוע הביטחוני לישראל, בכדי להבטיח שלישראל תהיה את היכולת להגן על עצמה מאיומים.
ערב נסיעתו לוושינגטון הבהיר ראש הממשלה כי אחד מנושאי השיחה המרכזיים שלו עם הנשיא טראמפ יהיה האיום האיראני. במסיבת העיתונאים אמר נתניהו כי: "האיראנים מצהירים שוב ושוב שהם מתכוונים להשמיד את ישראל, והם אף כותבים את הדברים על גבי הטילים שהם משגרים.
בתוך כך, הנשיא האמריקני החריף היום את אמירותיו נגד קהילת המודיעין האמריקנית שהואשמה על ידו בהדלפת המידע שאילצה אתו לפטר את היועץ לביטחון לאומי מייקל פלין. טראמפ צייץ הודעה בטוויטר בה נאמר: "הזרקור הוסט סוף סוף אל המדליפים העלובים! הם ייתפסו, הדלפות, ואפילו הדלפה בלתי חוקית של חומרים מסווגים, הן בעיה גדולה בוושינגטון כבר שנים", לשון ההודעה.
טראמפ המשיך ותקף את התקשורת האמרקאית שדיווחה על קשריו כביכול עם הרוסים וכתב: "העיתון הכושל ניו יורק טיימס חייב להתנצל בפני".
יצויין כי פלין אולץ להתפטר לאחר שהוברר כי בטרם כניסתו של טראמפ לבית הלבן ניהל פלין שיחות עם שגריר רוסיה בוושינגטון ודן איתו באפשרות שהממשל החדש ירכך את הסנקציות על רוסיה - מבלי שדיווח על כך לממונים עליו.
למרות עזיבתו של פלין, הנשיא טראמפ מנסה לטפח את היחסים עם הרוסים והיום נועד מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון עם שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב. בסיום הפגישה אמר לברוב כי הייתה זו "פגישה פרגמטית".
בסיום כהונתו של הנשיא אובמה, היחסים בין רוסיה לארצות הברית היו בשפל חסר תקדים - הגרוע ביותר מאז ימי המחלמה הקרה. במוסקבה תולים תקוות בנשיא טראמפ שיפשר את היחסים בין המדינות ויביא להסרת העיצומים ממנה.