רכיבים
- 135 גרם פירה דלעת (אופים / מבשלים דלעת ומועכים למחית)
- 400 מ"ל חלב צמחי לא ממותק
- 2 מנות אספרסו או 1/2 כוס קפה חזק
- 1 כף חמאת שקדים
- 2-3 תמרי מג'הול / 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית הל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון (לא חובה)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל התבלינים לתערובת אחידה.
2. בבלנדר או במעבד מזון, מניחים את מחית הדלעת, התמרים, חמאת השקדים ותערובת התבלינים (שומרים בצד מעט מהתערובת להגשה) וטוחנים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את האספרסו או את הקפה לתערובת ומערבבים היטב.
4. יוצקים את החלב הצמחי לסיר קטן ומביאים לרתיחה. כשהחלב רותח, יוצקים אותו לשני ספלי קפה, מקציפים קלות אם רוצים, מחלקים את תערובת הקפה-דלעת בין הספלים, בוחשים מעט, יוצקים מעט חלב מוקצף מעל, מפזרים מתערובת התבלינים ומגישים.