שייק שוקולד על בסיס שיבולת שועל, Overnight Oats (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס (40 גרם) שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 כף (7 גרם) זרעי צ'יה
- 1 כף (16 גרם) חמאת שקדים טבעית או כל חמאת אגוזים אחרת
- 2 כפות (10 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב שקדים וניל
- 1 כף (15 מ"ל) סירופ מייפל - או יותר, לאוהבי המתוק
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכסים את קערת מעבד המזון ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות עד 8 שעות (לילה שלם).
3. לאחר הקירור, טוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים עוד חלב שקדים אם השייק סמיך מדי. מוזגים לכוס או קערית, מוסיפים תוספות אהובות ונהנים מיד.