רכיבים
- 4 אפרסקים בינוניים (במשקל כולל של 700 גרם), מקולפים וחתוכים לרבעים
- 1 בקבוק יין פרוסקו (אפשר להחליף בכל יין לבן מבעבע אחר)
לקוקטייל ללא אלכוהול: סודה וקוביות קרח
אופן ההכנה:
1. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים את האפרסקים למחית חלקה לגמרי. מכסים את המחית ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות עד 5 ימים.
2. ממלאים 5 כוסות קוקטייל גבוהות במחית - עד 1/4 מהגובה שלהן ויוצקים מעל מהיין. מערבבים בעדינות עד לאיחוד ומגישים מיד, צונן.
לקוקטייל ללא אלכוהול: ממלאים את הכוסות ב-2-3 קוביות קרח קטנות, יוצקים מעל מהמחית עד 1/4 מגובה הכוס ומוסיפים מעל מעט סודה.
נותרו לכם שאריות ממחית האפרסקים? תוכלו לזלף אותה על כדור גלידת וניל או יוגורט יווני.