רכיבים
- 8 שקיות תה רגיל (תה שחור)
- 6-8 (1 ק"ג) אפרסקים בשלים, קלופים, מגולענים וחתוכים גס
- 1-2 כפות מיץ לימון טרי (תלוי במידת החמיצות הרצויה)
- 1 כוס קרח
- 1 כף סוכר (לא חובה. תלוי במידת המתיקות הרצויה)
להגשה: קוביות קרח, פרוסות אפרסק או כל פרי אחר
אופן ההכנה:
1. בקומקום או בסיר בינוני על אש גבוהה מביאים לרתיחה 4 כוסות מים. מסירים מהאש, מוסיפים את שקיות התה, חולטים במשך 5 דקות ומוציאים את השקיות. אם התה רותח מאוד, ממתינים עוד 5 דקות (ללא השקיות).
2. במקביל, טוחנים את האפרסקים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה מאוד. אמורות להתקבל 2 כוסות מחית אפרסק.
3. מוזגים את התה למעבד מזון או לבלנדר, מוסיפים גם את מיץ הלימון וטוחנים יחד עד שהתערובת חלקה.
4. יוצקים את התערובת לקנקן גדול, מוסיפים את הקרח וכף סוכר (אפשר להפחית או להוסיף מכמות הסוכר או לוותר עליו לגמרי, לפי הטעם) ומערבבים עד שהסוכר נמס. מעבירים את הקנקן למקרר למשך שעה לפחות, עד שהוא צונן מאוד.
מניחים קוביות קרח ב-6 כוסות הגשה, מחלקים בין הכוסות את המשקה, מקשטים בפרוסות אפרסק או כל פרי אחר שמתאים לכם ומגישים מיד.