קוקטייל מנגו עם לימון, וודקה וכורכום (צילום: Josh Rinard on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוסות מים
- 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, פרוס
- 4 שקיות תה קמומיל או 2 כפות תערובת קמומיל
- 2 כפות דבש
- 1 כפית תבלין כורכום
- 1/2 כפית פפריקה חריפה או קמצוץ זעיר של שבבי צ'ילי גרוס
- 1.5-1 כוסות וודקה (לא חובה)
- 1 כוס מיץ מנגו טהור
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות חומץ תפוחים
- סודה
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את המים והג'ינג'ר ומסירים מהאש. מוסיפים את שקיות התה או תערובת התה, מכסים את הסיר וממתינים 5-10 דקות. מסננים את התה דרך מסננת דקה לקנקן זכוכית גדול.
2. מוסיפים לקנקן את הדבש, הכורכום, הפפריקה / הצ'ילי הגרוס, הוודקה (אם משתמשים בה), מיץ המנגו, מיץ הלימון וחומץ התפוחים. מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים דבש, אם צריך. מעבירים למקרר לצינון מלא עד להגשה. מחלקים את הקוקטייל לכוסות, מוסיפים קרח ומעט סודה ומגישים מיד.