קוקטייל יין חם (צילום: Taisiia Shestopal on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
- 2 תפוזים, לא מקולפים ופרוסים לעיגולים
- 6 "מסמרי" ציפורן שלמים
- 6 מקלות קינמון
- 3 כוכבי אניס
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס ברנדי (ניתן להחליף בוויסקי)
אופן ההכנה:
1. יוצקים את היין לסיר בינוני, מוסיפים 3 מקלות קינמון, 3 כוכבי אניס, תפוז אחד פרוס לעיגולים (את השני שומרים להגשה), 6 "מסמרי" ציפורן, דבש וברנדי. מערבבים הכל יחד ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
2. כשהיין מתחיל לבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות.
3. יוצקים רק היין ל-6 כוסות הגשה, מקשטים עם פרוסות התפוז הנותר, שוברים לחצי את 3 מקלות הקינמון שנותרו ומכניסים חצי לכל כוס. מגישים מיד.