כיכר השבת

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

מנה נהדרת בין הדגים לבשר: גלילות דקות ואלגנטיות של חציל נימוח שעוטפות בשר מתובל היטב ומבושלות ברוטב עגבניות מענג ועשיר. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לשבת, אוכל)

מוסקה - גלילות חציל ממולאות בשר ברוטב עגבניות
מוסקה - גלילות חציל ממולאות בשר ברוטב עגבניות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 2 חצילים גדולים
  • 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות סודה
  • 1 כף סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות דק או 3 עגבניות מגורדות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 500 מ"ל מים
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. מקלפים לסירוגין את קליפת החצילים ופורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מעל וממתינים 15 דקות. טופחים על הפרוסות עם נייר סופג כדי לספוח את הנוזלים שהחצילים הגירו.

2. מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהפרוסות רכות ושחומות קלות.

3. במקביל, מניחים בקערה גדולה את הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, הביצה, פירורי הלחם והבשר הטחון. מזלפים מעל את הסילאן, מתבלים בפפריקה, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית שטוחה של מלח ומערבבים היטב ביד עד לקבלת עיסה אחידה.

4. מניחים כף מהעיסה בקצה של כל פרוסת חציל אפויה ומגלגלים.

הכנת הרוטב ובישול המוסקה:
5. בסיר גדול ורחב, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים בפפריקה, כורכום, סוכר חום ומלח, ממתינים 30 שניות כדי שהתבלינים "ייפתחו" ומוסיפים את העגבניות המגורדות.

6. מערבבים היטב את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים לסיר.

7. מסדרים בזהירות את גלילות החצילים בסיר, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 35-40 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
ואו מטורףףףף
אפרת
5
אהבתי את הרעיון של אפיית החצילים ופחות שמן במנה . מעניין לנסות
תודה
כן זה גם יותר נוח להכנה ככה
אוראל בראל
4
וואהו נראה טוב👍 נעשה בעז"ה
שולמית
תודה
אוראל בראל
🙂🙂
שולמית

הצגת כל התגובות

3
עשיתי יצא מאד טעים אבל אם נפתחו לי לא יצא ככ אסטטי כמו בתמונה מה יכול להיות הסיבה
אהובה
2
נראה ממש טוב!!! כתוב ברכיבים 2 כפות סודה, למה הכוונה? סודה לשתיה או מי סודה? לא מופיע סודה בשלבי ההכנה... אז זו טעות? לא מובן ומה מפזרים מעל החצילים? מלח? גם את זה תתקנו בבקשה. תודה
אני
1
אוהו זה נירא טוב!!! ודרך אגב העריכה מאוד יפה השצדרגת בהרבה!!! היתי ממליצה לשים ברקע שיר זה מאוד יוסיף וישנה את הסרטון(בד"כ שמים שיר בלועזית אבל לא ניראלי שיסכימו פה באתר......) בכל מקרה תודה על המתכון😁😁
למה זה משנה מה השם?למה?
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה