רכיבים
- 2 חצילים גדולים
- 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- צרור כוסברה, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות סודה
- 1 כף סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 3 שיני שום, פרוסות
- 1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות דק או 3 עגבניות מגורדות
- 100 גרם רסק עגבניות
- צרור כוסברה, קצוץ
- 500 מ"ל מים
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות
'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. מקלפים לסירוגין את קליפת החצילים ופורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מעל וממתינים 15 דקות. טופחים על הפרוסות עם נייר סופג כדי לספוח את הנוזלים שהחצילים הגירו.
2. מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהפרוסות רכות ושחומות קלות.
3. במקביל, מניחים בקערה גדולה את הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, הביצה, פירורי הלחם והבשר הטחון. מזלפים מעל את הסילאן, מתבלים בפפריקה, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית שטוחה של מלח ומערבבים היטב ביד עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מניחים כף מהעיסה בקצה של כל פרוסת חציל אפויה ומגלגלים.
הכנת הרוטב ובישול המוסקה:
5. בסיר גדול ורחב, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים בפפריקה, כורכום, סוכר חום ומלח, ממתינים 30 שניות כדי שהתבלינים "ייפתחו" ומוסיפים את העגבניות המגורדות.
6. מערבבים היטב את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים לסיר.
7. מסדרים בזהירות את גלילות החצילים בסיר, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 35-40 דקות.
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!
הצגת כל התגובות