שר הפנים משה ארבל מתעקש לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות בעוד כשישה שבועות ומשרדו מסר כי הוא נערך לכך בהתאם. גם אלוף פיקוד העורף הצטרף לעמדה הזו ואמר כי קיום הבחירות בהקדם הוא הליך ראוי וערכי, אולם בכל מה שקשור להיערכות הצבא לאפשר את ההצבעה לחיילים בסדיר ובמילואים באופן מעשי, נראה שהמציאות שונה מהמצופה.
לפי הערכות הפרשנים הצבאיים, גם אם לא תיפתח חזית פעילה מצפון, לוח הזמנים של הפעילות ברצועת עזה ידרוש שההיערכות לבחירות תהיה בזמן מלחמה בעצימות גבוהה, מה שככל הנראה כעת, לא יאפשר ל־300 אלף חיילים במילואים להיות שותפים לתהליך באופן ראוי.
נציגי הצבא שהגיעו לפגישת היערכות במשרד הפנים הודיעו לאנשי המשרד: "אנחנו לא ערוכים לקיים את הבחירות, ישנם קשיים תפעוליים". כך לפי הדיווח של שירית אביטן-כהן בעיתון 'ישראל היום'.
בשבוע שעבר, נערכה ישיבת היערכות במשרד הפנים בהשתתפות היועץ המשפטי יהודה זמרת והמפקח על הבחירות ריאן גאנם, בה הציגו נציגי הצבא את הבעיות בקיום הבחירות בזמן מלחמה. לפי הפרסום ב'ישראל היום', בפגישה שהסתיימה ללא תוצאות נדרשו כ 10,000 חיילים בסדיר לכהן כחברי ועדת קלפי ליום הבחירות, מספר שנראה בלתי אפשרי כאשר כוח האדם בצה"ל מתוח עד לקצה.
המחסור והקשיים נמצאם גם בחלקים תפעוליים נוספים, כאשר נציגי הצבא הוסיפו כי הם לא ערוכים לקיים את הבחירות באופן שהוחלט תוך כדי מלחמה. וכעת נראה נדמה כי מול ההחלטות הערכיות של הפקידות במשרד הפנים ישנם אתגרים טכניים ותפעוליים ממשיים של מלחמה שאיתם נדרש הצבא להתמודד.
בנוסף, התברר כי יש קושי ממשי לגייס 14 אלף מאבטחים לקלפיות בגלל המצוקה בחברות האבטחה הפרטיות שאנשיהן מגויסים למילואים. וגם השימוש באלפי שוטרים לאבטחת הקלפיות אינו נראה אפשרי כאשר עיקר הפעילות של המשטרה נמצאת במגוון זירות לאור הלחימה בצפון ובדרום.
ממשרד הפנים נמסר ל'ישראל היום': "נוכל לאשר כי המפקח הארצי על הבחירות וצוותו נפגשו עם קצינת הבחירות הראשית של צה"ל והסגל הבכיר שלה. הישיבה הייתה עניינית להבטחת הליך הצבעה יעיל ובטוח לכלל המשרתים בצה"ל. המפקח הארצי שמח לשמוע את קצינת הבחירות הראשית מבהירה כי למרות האתגרים - צה"ל נערך לביצוע המשימה".
הצגת כל התגובות