לפי ההסכם שנחתם בין ישראל לממשלת לבנון ברקע המלחמה נגד חיזבאללה, ביום ראשון אמורים כוחות צה"ל לסגת ממרחב החיץ בדרום לבנון.
בימים האחרונים, חיזבאללה מאיים בהסלמה של המצב הביטחוני הנפיץ, במידה וישראל לא תממש באופן מלא את הסכם הפסקת האש.
הקבינט המדיני ביטחוני קיים דיונים אמש (חמישי) על האפשרויות המעשיות לקראת יום ראשון הקרוב והנסיגה האפשרית של כוחות צה"ל מדרום לבנון.
לפי דיווח של העיתונאי אמיר בוחבוט באתר 'וואלה', בכירים בצה"ל מביעים אי-שביעות רצון מתפקוד צבא לבנון בדרום לבנון. במסגרת הסכם הפסקת האש התחייב צבא לבנון להרחיק את חיזבאללה, לאסוף אמצעי לחימה וליצור אזור מפורז מפעילות טרור. למרות זאת, חיזבאללה ממשיך להחזיק בנוכחות משמעותית באזור ולשקם את יכולותיו.
לפי דיווח אתמול (חמישי) ברשת אל-אח'באר, ישראל פנתה בימים האחרונים לוועדה האחראית על כינון הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה, וביקשה ממנה זמן נוסף לנסיגה מלבנון.
בהודעה שנשלחה, הודיעה ישראל כי היא מוכנה לסיים את הנסיגה שלה מהגזרה המרכזית והמערבית בשלושת הימים הקרובים, בשעה ש-60 היום צפויים להסתיים ביום ראשון הקרוב.
יחד עם זאת כאמור, ישראל הבהירה כי היא דורשת זמן נוסף בגזרה המזרחית כדי לסיים טיפול בתשתיות טרור שטרם טופלו.
נשיא לבנון החדש, ג'וזף עאון, נמצא בקשר עם הצרפתים והאמריקנים שאחראים על המתווה ולוחץ לנסיגה ישראלית מלאה בהתאם להסכם, עד יום ראשון הקרוב.
אחת הדאגות המרכזיות שמעסיקות את הקצינים הבכירים בפיקוד צפון עוסקת במצבורי אמצעי הלחימה הרבים שהתגלו בדרום לבנון, כולל בבתי אזרחים, בונקרים ומוצבים, חרף פעילות יוניפי"ל והסכם 1701. הם מזהירים כי פעילות הארגון נמשכת גם לאחר המלחמה, תוך כדי עקיפת ההסכמות הבינלאומיות.
ביום רביעי דיווח העיתון אל אח'באר הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה ממקורותיו, כי תושבי הכפרים בדרום לבנון ייכנסו בכוח לכפריהם ביום ראשון הקרוב (יום פקיעת 60 ימי הסכם הפסקת האש) בבוקר גם אם הצבא הישראלי לא ייסוג מהם.
על פי הדיווח, התושבים עדכנו בכך את המודיעין הלבנוני ואף חולקו כרוזים בעניין תוך ציון נקודות כינוס משם ייכנסו לכפרים.
בנוסף, העיתון מדווח ממקורותיו שישראל מנסה להאריך את הדד ליין של 60 הימים לנסיגת כוחות מלבנון בשלושה ימים. על פי הדיווח, בפגישה שהתקיימה בא-נאקורה שלשום, סירבו נציגי ישראל לתת לוח זמנים ברור המציג את פירוט הנסיגות שיבצעו כוחות צה"ל בשבוע הנותר של המועד האחרון של חודשיים. לדברי מקורות הבקיאים בהליכי הפגישה, "כולם בפגישה הבינו שהצד הישראלי מנסה להאריך את המועד, אפילו בכמה ימים".
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ גדעון סער מנהלים מגעים עם האמריקאים ומדינות אירופיות כדי להבהיר את עמדת ישראל בסוגיה הנפיצה והרגישה. הגורמים מדווחים כי קיים חשש מתגובה אמריקאית ולכן התהליך מתבצע בתיאום צמוד עם וושינגטון ובעלות בריתה של ישראל.
בינתיים, תושבים רבים מיישובי קו העימות בצפון, מתלבטים האם לחזור לבתיהם על רקע ההתנגשות הביטחונית שעשויה להתלקח מחדש בגלל העימות על יישום הפסקת האש.