המרוץ לראשות המוסד: רם בן ברק, המשנה וסגן ראש המוסד לשעבר, ימונה לתפקיד מנכ"ל משרד המודיעין והמשרד לנושאים אסטרטגיים שיאוחדו למשרד אחד תחת השר יובל שטייניץ.
בן ברק, נחשב לאחד המועמדים להחליף את ראש המוסד תמיר פרדו שאמור לסיים את תפקידו בסוף שנת 2015.
את שירותו הצבאי החל בן ברק כלוחם וקצין בסיירת מטכ"ל, לאחר מכן שירת בתפקידי שטח ביחידות המבצעיות של המוסד ובמשך 20 שנה שירת בכל שרשרת התפקידים המבצעיים במוסד, עד לתפקיד ראש אגף המבצעים, משנה וסגן ראש המוסד.
לאחר שסיים את תפקידו כסגן ראש המוסד, "הושאל" בן ברק לצה"ל שם שימש כמתאם מבצעים מיוחדים.
עם מינויו למנכ"ל המשרד, יחליף בן ברק את תא"ל (במיל') יוסף קופרווסר שכיהן כמנכ"ל המשרד לעניינים אסטרטגיים תחת יעלון ושטייניץ בשש השנים האחרונות, ואת יובל וולמן שכיהן כמנכ"ל של משרד המודיעין בשנתיים האחרונות.
לפי הערכות, שטייניץ מבקש לקדם את תוכניתו לקבל תחת אחריות משרדו את שירותי הביון - המוסד והשב"כ וכחלק מהמהלך מינה את בן ברק לתפקיד המנכ"ל.
בדברי ההסבר להצעה לאיחוד שני המשרדים כפי שהונח על שולחן הממשלה נכתב כי "המשרד לנושאים אסטרטגיים והמשרד לענייני מודיעין פועלים מאז הקמת הממשלה תחת אחריות השר יובל שטייניץ. כשני משרדים הכפופים לאותו השר והעוסקים בנושאים משלימים נוצרו לאורך השנים השקות ושיתופי פעולה הן ברמת הגדרת היעדים והן ברמת העבודה השוטפת".
"התפתחות זו נשענת על עיסוקי הליבה של המשרדים, כפי שהוגדרו עם הקמתם: המשרד לנושאים אסטרטגיים עוסק במגוון סוגיות מדיניות-ביטחוניות, בעוד שהמשרד לענייני מודיעין מעורב בעבודת גופי המודיעין השונים, בתחום ההצטיידות הצבאית לצד בנושאים מדיניים שונים", נכתב בדברי ההסבר.
עוד נכתב כי "ממילא מאחר ושר אחד עומד בראש שני המשרדים - התחזק לאורך כהונת הממשלה הנוכחית שיתוף הפעולה בין המשרדים. כך למשל נושא מדיני אשר מטופל במשרד לנושאים אסטרטגיים מחייב בחינה מודיעינית וליווי של גופי מודיעין שונים, נושא עליו אמון המשרד לענייני מודיעין. איחוד שני המשרדים יביא גם לייעול בהפעלת המשאבים במידה שיהיה איחוד מינהלי, ולא רק תוכני. משרד האוצר ונציבות שירות המדינה סמכו את ידיהם על תהליך האיחוד ומשרד האוצר אף נתן לכך ביטוי בסיכום התקציבי עמו לשנת התקציב 2015".