בשנים האחרונות, הקורקינטים החשמליים הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף העירוני בישראל. עם זאת, השימוש הגובר בהם הביא גם לעלייה בעבירות תנועה ובתאונות ובמקומות מסויימים למטרד של ממש.
כתוצאה מכך, הרשויות הגבירו את האכיפה והטילו קנסות כבדים על רוכבים שאינם מצייתים לחוקי התנועה. הקנסות הנפוצים ביותר כוללים:
רכיבה על המדרכה - 250 ש"ח, למרות הפיתוי, חשוב לזכור כי המדרכה מיועדת להולכי רגל בלבד.
אי חבישת קסדה - 250 ש"ח, הקסדה יכולה להציל חיים במקרה של תאונה.
הסעת נוסע נוסף - 250 ש"ח, הקורקינט מיועד לרוכב אחד בלבד.
רכיבה מתחת לגיל המותר (גיל 16), 1,000 ש"ח, זהו קנס כבד במיוחד, המדגיש את חשיבות הגיל המינימלי לרכיבה.
שימוש בטלפון נייד בזמן רכיבה, 1,000 ש"ח, הסחת דעת בזמן רכיבה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לתאונות ולסכנת חיים לרוכב ולסביבתו.
עבירה על תמרור או רמזור, 500 ש"ח, רוכבי קורקינטים חייבים לציית לכל חוקי התנועה, בדיוק כמו נהגי רכב.
הקנסות הגבוהים נועדו להרתיע רוכבים מביצוע עבירות ולעודד רכיבה בטוחה ואחראית. הרשויות מקוות כי באמצעות אכיפה מוגברת וקנסות משמעותיים, יצליחו להפחית את מספר התאונות ולשפר את הבטיחות בדרכים, אל לנו לשכוח כי מטרת הקנסות אינה להקשות על האזרח, כל המטרה היא להפוך את הסביבה לבטוחה יותר ולקיים 'ונשמרתם' פשוטו כמשמעו.
כדי להימנע מקנסות, חשוב להכיר את החוקים ולמדו את התקנות הנוגעות לרכיבה על קורקינט חשמלי. יש להשתמש בציוד בטיחות, כדוגמת קסדה ובגדים שיאפשרו לנהגים שסביב לראות את רוכב הקורקינט גם בלילה. חשוב לשמור על ערנות להסביבה ולהימנע משימוש בטלפון או מהאזנה למוזיקה בזמן הרכיבה בצורה שלא תאפשר לאדם לשמוע את מה שקורה סביבו. כמו כן, יש לכבד את משתמשי הדרך האחרים, לתת זכות קדימה להולכי רגל ולשמור על מרחק בטוח מכלי רכב.
לסיכום, הקורקינט החשמלי הוא כלי תחבורה יעיל וידידותי לסביבה, אך השימוש בו מחייב אחריות. על ידי הקפדה על החוקים ורכיבה בטוחה, ניתן ליהנות מהיתרונות של הקורקינט מבלי לסכן את עצמנו או אחרים - ומבלי לספוג קנסות כבדים
הצגת כל התגובות