
"מנהג תימן לא ירד מהשמיים, יש בהם צעירים משובשים ´להחזיק מנהג תימן´", כך אמר נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הראשון לציון הגאון רבי עובדיה יוסף, בשיעורו השבועי אמש (שבת) בלווין, בהתייחסו למנהגי יהדות תימן.
הגר"ע יוסף מחזיק בדעה כי בארץ ישראל על כולם לנהוג לפי פסקי השולחן ערוך, מרן רבי יוסף קארו זיע"א. לא אחת יצא הגר"ע חוצץ נגד המתעקשים לשמר מנהגי אבותיהם בידיהם גם בארץ ישראל.
בדרשה השבועית שמסר אמש, היו אלו התימנים, נגדם יצא הגר"ע יוסף, על התעקשותם לשמר את מנהגי יהדות תימן, וסירובם לקבל את מרות ה´שולחן ערוך´.
בדרשתו, עסק הגר"ע בענייני הדלקת הנרות ביום-טוב, וציין כי לפי מרן השולחן ערוך חייבים להדליק נרות בברכה, כמו בשבת.
"יש תימנים, משבשים את המנהגים שלהם של חוץ לארץ, לא מדליקים נרות או מדליקים בלי ברכה", אמר הרב עובדיה וציין כי "הם עושים שלא כהוגן. כיוון שבאו לארץ ישראל, חייבים לעשות פה כמו ארץ ישראל".
הרב עובדיה הוסיף וקבע נחרצות כי "אין להם להמשיך מנהגים של חוצה לארץ. כשבאו לפה, חייבם לעשות ככל חוקותיו וככל משפטיו. כמו כל המנהגים של הספרדים. הם ספרדים. גם האשכנזים מברכים".
"אם כן על מה הם סומכים?", תהה הגר"ע יוסף, והשיב: "יש בהם צעירים משובשים, ´להחזיק מנהג תימן´, כאילו מנהג תימן ירד מהשמיים, זה טעות".
הרב הוסיף והרחיב כי לפי כולם ביום-טוב קודם מברכים ´להדליק נר של יום-טוב´ ואחר-כך מדליקים. "כל הספרדים אנחנו קיבלנו דעת מרן, דעת הרמב"ם, אשכנזים יישארו במנהגם מה אכפת לי? אבל אני מדבר על ספרדים. כל ספרדים כל עדות המזרח עושים הכול לפי דעת הרמב"ם. לכן כל אדם יזהיר את משפחתו שקודם מברכים אחר כך מדליקים. ביום טוב כולם מודים, למה, ביו"ט מותר להדליק. לכן מברכים אחר כך מדליקים", דברי הגר"ע יוסף.
הצגת כל התגובות