מזכיר המדינה היהודי אמריקני לשעבר, הנרי קיסינג'ר, הלך הלילה (חמישי) לעולמו בגיל 100.
בהודעה רשמית שמסרה חברת הייעוץ בבעלותו נכתב כי קיסינג'ר מת בביתו במדינת קונטיקט. בהודעה נכתב כי הוא יובא למנוחות בטקס פרטי בחיק המשפחה במועד שיימסר בהמשך. בנוסף, נמסר, טקס ציבורי לזכרו ייערך לאחר מכן בעיר ניו יורק.
קיסינג'ר היה ליהודי הראשון שכיהן בתפקיד מזכיר המדינה. הוא כיהן גם כיועץ לביטחון לאומי תחת הנשיאים ניקסון ופורד, והתווה את מדיניות החוץ האמריקנית בשנות ה-70, בין היתר גם במזרח התיכון.
שנותיו של קיסינג'ר כשר חוץ התאפיינו בשילוב בין דיפלומטיה ותפיסה דמוקרטית לבין הפגנת קשיחות מדינית, בין אידיאלים וחזון לבין אסטרטגיה ריאלית של מערכת היחסים הבינלאומית
עם זאת, מדיניות החוץ שלו הייתה שנויה במחלוקת במחלוקת בזירה הבינלאומית בעקבות האשמות בפשעי מלחמה לכאורה שהיו בתקופתו.
בכהונתו תרם רבות להפשרת היחסים בין ארה"ב לברית המועצות ולסין, סיים את המעורבות האמריקאית בווייטנאם והיה לאחד מגדולי המתווכים בסכסוך הישראלי-ערבי, כשערך מסעות דילוג דיפלומטיים בין ישראל, מדינות ערב וברית המועצות סביב מלחמת יום הכיפורים.
הוא זכה בפרס נובל לשלום בשנת 1973 על מעורבותו במשא ומתן להסכם הפסקת האש בווייטנאם. בשנת 1972 הוא זכה בתואר איש השנה של המגזין טיים.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד לו : "הנרי קיסינג'ר היה מגדולי הדיפלומטים. מי שכנער יהודי נמלט מהנאצים הפך לענק שעיצב במו ידיו ומוחו החריף את המדינאות העולמית. משפחת העמים כולה מתברכת עד היום מפירותיהם של התהליכים הרי הגורל שהוביל, ובהם הנחת היסודות להסכם השלום של ישראל עם מצרים. בשיחתנו האחרונה, בה בירכתי אותו ליום הולדתו, הוא אמר לי: "זכור, תמיד אהבתי את ישראל ותמכתי בה, ותמיד אוהב"
גם נשיאי ארה"ב בעשורים האחרונים מכל המפלגות, התייעצו איתו רבות והוא השפיע מאחורי הקלעים על החלטות רבות של הממשל האמריקני.
רה"מ נתניהו ספד: בלב כבד אני מתאבל על לכתו של מדינאי, מלומד וחבר דגול, ד"ר הנרי קיסינג'ר, שעזב אותנו בגיל 100. עזיבתו של ד"ר קיסינג'ר מסמנת את סופו של עידן, שבו האינטלקט האדיר והיכולת הדיפלומטית שלו עיצבו לא רק את מהלך מדיניות החוץ האמריקאית אלא גם השפיעו עמוקות על הבמה העולמית. הנרי קיסינג'ר לא היה רק דיפלומט; הוא היה הוגה דעות שהאמין בכוחם של רעיונות ובחשיבות ההון האינטלקטואלי בחיים הציבוריים. תרומתו לתחום היחסים הבינלאומיים ומאמציו בניווט בכמה מהשטחים הדיפלומטיים המאתגרים ביותר הם עדות ליכולותיו יוצאות הדופן.
יהי זכרו ברוך.
נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ורג' בוש הבן, ספד לקיסינג'ר וכינה אותו "אחד הקולות האמינים והייחודיים בתחום יחסי החוץ של אמריקה". בוש הוסיף כי "הערצתי במשך שנים את האדם שברח מהנאצים כילד יהודי צעיר ואז נלחם נגדם בשורות צבא ארה"ב. כשהוא מונה בהמשך חייו לתפקיד שר החוץ, העובדה שהיה פליט בעברו העידה על גדולתו שלו וכן על גדולתה של אמריקה".
הצגת כל התגובות