כיכר השבת

האם הימין ייכנע?

לפיד מציב תנאים להידברות: הקפאת החקיקה לשנה וחצי

אחרי שחוק צמצום עילת הסבירות עבר במליאה, וחודשים אחרי שפוצץ את השיחות בבית הנשיא, יאיר לפיד מציב תנאים לקואליציה: מוכן לחזור להידברות אם תוקפא החקיקה ל-18 חודשים (פוליטיקה)

| 21 | כיכר השבת |
יאיר לפיד
יאיר לפיד (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

בנאום שנשא היום (ראשון) במליאת הכנסת, לפני צאתה לפגרת הקיץ, אמר יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד כי הקפאה של 18 חודשים בחקיקת הרפורמה המשפטית תאפשר מבחינתו את חידוש השיחות בבית הנשיא.

במפלגת הליכוד הגיבו לדברי לפיד: "יאיר לפיד מוכן לדבר עם אבו מאזן בלי תנאים מוקדמים, אבל לליכוד הוא מציב רשימת תנאים מוקדמים להידברות. אנו מזמינים את לפיד להיכנס להידברות עוד היום כדי שכולנו נוכל להגיע להסכמה רחבה".

הנאום המלא

"במהלך השבועות האחרונים, ובעיקר במהלך השבוע האחרון עשיתי כל מאמץ להגיע להסכמות רחבות עם הממשלה והקואליציה", טען לפיד. "היו אנשים רבים, גם בתוך המחאה, גם בתוך המפלגה שלי, שלא אהבו את זה.

"אני מכבד את דעתם, אבל זו היתה חובתי לנסות. אני מאמין שעלינו לעשות כל מאמץ כדי למנוע התפרקות של הצבא, למנוע התרסקות של הכלכלה ולמנוע קרע בעם ישראל".

הוא הוסיף: "נכון שהאחריות היא קודם כל של הממשלה, אבל אם יש לנו ממשלה קיצונית ומשיחית שאי אפשר לסמוך עליה, לפחות אנחנו באופוזיציה צריכים לעשות כל מאמץ כדי לשמור על מדינת ישראל מהתפרקות".

יו"ר האופוזיציה המשיך: "ביום שני גם הנשיא וגם אני חשבנו שיש כבר הסכם מוכן לחתימה. אלא שאז יריב לוין ובן גביר דפקו על השולחן ואיימו בפירוק הממשלה. ראש הממשלה נבהל, נכנע להם, וחוק הסבירות עבר במתכונת הקיצונית ביותר האפשרית.

"מרגע שעבר החוק, הממשלה מדברת על חזרה להידברות. על זה בדיוק נכתב הביטוי, ״הרצחת וגם ירשת״. איך אנחנו אמורים לחזור לדבר אתכם? כרגע הוכחתם שאי אפשר להאמין לכם".

לדבריו, "התפקיד שלי, והתפקיד של האופוזיציה כולה, הוא לא לסדר לנתניהו ביקורים בבית הלבן, ולא להרגיע את סוכנויות הדירוג שנתניהו שיקר להם. אם הממשלה רוצה להגיע להסכמות רחבות, חובת ההוכחה עליה.

"הפתרון האפשרי היחיד, והדבר היחיד שיאפשר חזרה להידברות, היא הקפאה בחקיקה. הממשלה והאופוזיציה צריכות לחוקק ביחד הקפאה של 18 חודשים, שבמהלכן יתקיימו השיחות בבית הנשיא".

לפיד הוסיף: "גם במהלך 18 החודשים האלה אפשר יהיה לחוקק חוקים הנוגעים לבקורת שיפוטית ולהפרדת הרשויות, אבל רק ברוב של שני שלישים - כלומר בהסכמה אמיתית בין הקואליציה לאופוזיציה, ובין כל חלקי העם.

"הקפאה כזו היתה חלק מן ההסכם שעמדנו לחתום עליו, כך שלממשלה לא אמורה להיות בעיה לחתום עליה. זה גם אינטרס מובהק של חברי הכנסת מהליכוד שמבינים שכך אי אפשר להמשיך.

"כל עוד אין הקפאה בחקיקה, אין טעם ואין הגיון לדבר על חוקים אחרים או הסכמות אחרות, מפני שברור לגמרי שהממשלה שוב תברח ברגע האחרון.

"נתניהו, תראה שאתה שולט בקואליציה שלך ושאתה יכול לעשות גם צעדים לטובת המדינה. מרגע שיעבור החוק הזה, נכנס מחדש להידברות מתוך רצון אמיתי לתקן את מה שטעון תיקון".

תוכן שאסור לפספס
21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
20
הוא היה לו שפם בול גרמני
דוד
19
לא צריכים להקשיב לו הוא לא נבחר לקואליציה הוא נבחר לאופוזיציה
משה
18
קשקשן..תנאים תעשה עם אשתך..מה אתה רוצה שיהיו התיקונים במערכת המשפט..נו תספר לנו?!
אני

הצגת כל התגובות

17
למה 18 חודשים?? ח''י בבועה....
אני
16
איש מכירות. לא סובל אנשי מכירות. שיפסיק ללכלך על המדינה והדירוג יהיה בסדר.
בריון
15
הוא האשם העיקרי בהרס המערכת הפוליטית, בור ריק ועם הארץ, בקושי מתאים לטלוויזיה. שקרן כרוני אסתר בלגינא קיש קיש קריא, לא צריך בכלל להתייחס אליו
צבי
רק שלא נשכח היחידים שבנו קריירה שלימה על הסתה והם אלה שאחראים על כל הקרע בעם זה לפיד וליברמן .שלא נשכח את זה
יחיאל
14
הוא עצמו היו לו טענות נגד היועצים וכעת הוא מעמיד תנאים
חיים
13
עוף לכל הרוחות ואל תישכח לקחת איתך את מיכל שיר וגנצי
שימי
12
חי בסרט
יאיר
11
מוכנים. אבל רק בתנאי ש : השמאל יפסיק את הפגנות. יחזיר למצב לקדמותו. ולאחר שיוכיח את רצינות כוונותיו ויעמוד בכל התנאים למשך 24 חודשים - תוקפא כל החקיקה החדשה עד הבחירות הבאות וכל חקיקה תחוקק ברוב של 60 אחוזים מחברי הכנסת.
אסף ביתן
10
להקפיא את הפעילות של לפיד זה יפתור הרבה בעיות
חיים
9
לא רוצים להקפיא את הרפורמה וגם לא רוצים את ה0מאל בממשלה. עדיף שיישארו בחוץ.
ישראלית
8
תעשה תנאים לאבא שלך . שני ארורים.
יהודה החסיד
7
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כפרה על עם ישראל
אחד העם
6
נאצי
דוד
5
חי בסרט
אבי
4
לפיד לך הביתה .עשית מספיק צרות אתה ואאש הממשלה שהיה איתך ברוטציה
נ.ל
3
צריך רק לשנות את הרכב השופטים בבגץ וממילא הכל ישתנה ברגע שבגץ ייצג את השקפת העם הכל ישתנה
יחיאל
2
האמת היא שיש כל כך הרבה דברים לטפל בהם והשמאל לא נותן. רק כדי להוכיח להם שהם שקרנים וגם שיעשו מה שהם רוצים הם לא יפסיקו הייתי מקפיא את החקיקה.
קר'ק'
1
לפיד יש לך עוד 4 שנים לטייל ביוון אנגליה בצרפת ועוד. אולי תחזור עם כמה שירים שתכתוב על הכישלון שלך ושל חברך בנט
ישי יוסף
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני