התחממות במערכת היחסים: יו"ר הכנסת, הנחשב לאחד משבעת סמלי השלטון של מדינת ישראל, ביקר היום בפרלמנט של מרוקו, שם אירח אותו נשיא הפרלמנט המקומי ראשיד טלבי אל-עלמי. מדובר בביקור ממלכתי ראשון של בכיר ישראלי בפרלמנט המלכותי של רבאט - מרוקו.
אוחנה פתח את נאומו בדברים אותם נשא בשפה המרוקנית ולאחר מכן בירך "שהחיינו" בשם ומלכות כשכיפה מכסה את ראשו. אוחנה הוסיף וציין בהתרגשות את מוצאו המרוקני: "זהו רגע היסטורי עבורי כיושב-ראש הכנסת וכבן להורים יוצאי מרוקו. זהו עידן חדש ביחסים בין שתי המדינות. אין ספק ששיתופי הפעולה המדיניים, הביטחוניים, האזרחיים והפרלמנטריים – נמצאים בשיאם. הביקור ההיסטורי הזה והחתימה על מזכר ההבנות בין הפרלמנטים יסללו את הדרך להעמקת היחסים בין המדינות ולשדרוג הנציגויות לשגרירויות״.
כמו כן, הביע יו"ר הכנסת בפני מארחיו וכפי שעשה בעבר, את תמיכתו בהכרה בסהרה המרוקאית - כפי שעשתה ארה"ב במסגרת הסכמי אברהם. היו״ר אוחנה עדכן את הנוכחים כי למיטב הבנתו הנושא מצוי בדיונים מתקדמים בין ישראל למרוקו ואף הביע את תקוותו ואמונתו כי לראש הממשלה בנימין נתניהו תהיינה בשורות בעניין זה בזמן הקרוב.
במהלך ההצהרה ומול אמצעי התקשרות הרבים במקום הפתיע היו"ר אוחנה את מארחו כשהגיש לו מתנה ייחודית בדמות תיבת זכוכית מרשימה ובתוכה שבב המכיל את גירסת הננו הקטנה ביותר בעולם של הקוראן המוסלמי: 320 אלף אותיות בגודל של 4.7 מילימטר ועובי של 500 מיקרון, בפיתוח ייחודי שנבדק על ידי מדענים ממחלקת הננו טכנולוגיה שבאוניברסיטת תל-אביב.
בסיום הביקור, הצליח יו"ר הכנסת הישראלי להפתיע את מארחו כשהעניק לו מתנה ייחודית: תיבת זכוכית מרשימה ובתוכה שבב המכיל את גירסת הננו הקטנה ביותר בעולם של הקוראן המוסלמי: 320 אלף אותיות בגודל של 4.7 מילימטר ועובי של 500 מיקרון, בפיתוח ייחודי שנבדק על ידי מדענים ממחלקת הננו טכנולוגיה שבאוניברסיטת תל-אביב.
אוחנה נאם בהתרגשות: ״עידן חדש ביחסים בין ישראל למרוקו. שיתופי הפעולה המדיניים, הביטחוניים והאזרחיים שבין שתי המדינות – בשיאם; הביקור ההיסטורי הזה והחתימה על מזכר ההבנות בין הפרלמנטים יסללו את הדרך לשדרוג הנציגויות לשגרירויות״.
גם נשיא הפרלמנט המרוקני, ראשיד טלבי אל-עלמי נאם באירוע ואמר: ״מרוקו היא המדינה המוסלמית הראשונה שהיה לה האומץ להזמין יו״ר כנסת ישראלי. הגעתך לכאן היא כבוד גדול עבורי. זאת נקודה ציון משמעותית לעתיד של שלום במזרח התיכון. זה לא קל לקדם הזמנה שכזו, אך היסטוריה נעשית על ידי האמיצים״.
הצגת כל התגובות