בכירים במערכת הביטחון לשעבר וגם צעירים יותר הנמצאים בפעילות מבצעית, פנו ליואב גלנט ביממה האחרונה עם בקשה לחזור בו מההתפטרות מהכנסת ולא לנטוש את הזירה הפוליטית. כך דיווחה היום (שישי) היתונאית אנה ברסקי ב'מעריב'.
כזכור, גלנט הגיש מכתב התפטרות ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, ביום רביעי בערב, ה-1 בינואר, בשעה 21:30. המשמעות היא שהתפטרותו תיכנס לתוקף ביום ראשון בשעה 10:00 בבוקר, לאחר יום המנוחה. בכך עומדים בפניו יומיים להחליט האם למשוך את מכתב ההתפטרות.
התפטרותו הדרמטית של גלנט מחברותו בכנסת לוותה בקולות רמים מתוך סיעת הליכוד שקראו לו לפרוש - כי אם לא יעשה זאת, יוכרז עליו כחבר כנסת פורש מסיעתו, דבר שימנע ממנו להתמודד בבחירות לכנסת הבאה.
עם זאת, אחרי ששקל את הדברים הוא בחר להתפטר מהכנסת, אך גורמים פוליטיים ואזרחיים שפנו אליו ביממה האחרונה בבקה שיחזור בו מהתפטרותו, מדווחים כי שר הביטחון לשעבר מבין את המשמעות הפוליטית מזווית שונה ושוקל שוב את ההחלטה.
בקואליציה חוששים מאפשרות שגלנט יבחר להישאר בכנסת, שכן לאחר שפוטר מתפקיד שר הביטחון, הוא הפסיק לתמוך בהצבעות הקואליציה. אם יפרוש, תחזיר הקואליציה לידיה קול נוסף, שחסר לה במהלך החודשיים האחרונים.
כזכור, גלנט הודיע השבוע על התפטרותו מהכנסת, לאחר 45 שנות שליחות ציבורית, 35 מתוכן בשירות צה"ל.
גלנט, שהצביע לראשונה בחייו בבחירות בשנת 1977 הצהיר כי "דרך הליכוד היא דרכי", והוסיף כי לא ינטוש את המפלגה וימשיך להיות חלק ממנה.
בהצהרה מיוחדת לתקשורת, גלנט ציין את הישגי מערכת הביטחון תחת פיקודו, בשלושה עשר חודשים הראשונים של המלחמה, כולל פגיעות משמעותיות ביכולת ייצור הטילים של איראן, והדגיש את שיתוף הפעולה עם ארה"ב כמרכיב קריטי בהשגת יעדי ישראל.
בדבריו, תקף גלנט את ראש הממשלה נתניהו ואת מחליפו בתפקיד שר הביטחון, ישראל כ"ץ, בשל חוק הגיוס העומד על הפרק. לטענתו, הללו מאיצים חוק גיוס "המנוגד לערכי צה"ל והמדינה". גלנט אמר ש"גיוס החרדים הוא צורך בטחוני הכרחי", וש"בשל עמידתי על טובת המדינה הודחתי מתפקידי".
במהלך נאומו סיכם בקצרה את פועלו במשרד הביטחון, ואמר כי בזמן כהונתו כל נקודה באיראן נחשפה לפגיעה ישראלית. הוא גם אמר כי הוא "אחראי לכל מה שאירע".
מוקדם יותר השבוע, נעדר גלנט מההצבעות החשובות בכנסת על החוק החשוב הנוגע לתקציב המדינה. זאת לצד היעדרויות נוספות שלו מהצבעות החשובות לקואליציה.
חבר הכנסת בוארון מהליכוד דרש שיכריזו על גלנט כפורש - כדי למנוע ממנו להתמודד לכנסת הבאה ברשימה קיימת.
לפני חודשיים, פיטר ראש הממשלה בנימין נתניהו את שר הביטחון גלנט בצעד שהביע חוסר אמון הדדי.
במקומו של גלנט במשרד הביטחון, מונה שר החוץ ישראל כ"ץ. מי שמונה במקומו של כץ לתפקיד שר החוץ - הוא השר גדעון סער, יו"ר הימין הממלכתי.
ראש הממשלה נתניהו, התייחס למינויים הדרמטיים ולפיטורים הדרמטיים לא פחות של שר הביטחון בעיצומה של המלחמה, והאשים את גלנט בטענה כי האמון בין שר הביטחון לראש הממשלה - נסדק.
בעיצומה של מלחמה, יותר מתמיד, נדרש אמון מלא בין ראש הממשלה לשר הביטחון. אמר ראש הממשלה.
לצערי, ביני לבין גלנט התגלו פערים משמעותיים בניהול המערכה, והפערים הללו לוו בהצהרות ובפעולות שמנוגדות להחלטות הממשלה ולהחלטות הקבינט.
עשיתי ניסיונות רבים לגשר על הפערים הללו, אבל הם הלכו והתרחבו. הם הגיעו גם לידיעת הציבור בדרך לא מקובלת, וגרוע מזה, הם הגיעו לידיעת האויב - האויבים שלנו רוו נחת מזה והפיקו מזה הרבה תועלת.
דעות שונות בוויכוחים פתוחים, כל אחד יודע, מי שמכיר אותי - זאת הדרך שלי לנהל את הדיונים ואת ההערכות וההחלטות. כולם יודעים את זה. אבל המשבר האמון שהלך ונפער ביני לבין שר הביטחון הפך לנחלת הכלל, והמשבר הזה אינו מאפשר המשך תקין של ניהול המערכה.
לפי דיווח של 'מעריב' במוצאי שבת, במהלך השבת הגורמים שפנו ליואב גלנט בקריאה לחזור בו מההחלטה ולמשוך מכתב ההתפטרות מהכנסת - קיבלו מסר שלילי נחרץ . לא יקרה. כאמור , ההתפטרות נכנסת לתוקף מחר (יום ראשון) בשעה 10 בבוקר.
הצגת כל התגובות