כיכר השבת

בדרך לאיראן?

מופז דורש פגישה דחופה עם נתניהו

יו"ר האופוזיציה, חבר-הכנסת שאול מופז, שיגר הבוקר מכתב דחוף וחריף לראש המשלה בנימין נתניהו בו הוא דורש לקיים פגישה דחופה על-מנת להתעדכן בכוונותיו של ראש הממשלה לתקוף באיראן. "בימים האחרונים ממשיכים להיחצות קווים אדומים משמעותיים בהתנהלות המדינית והביטחונית שלך", תוקף מופז

| 7 | כיכר השבת |
שאול מופז דורש פגישה דחופה עם ראש הממשלה
(צילום: פלאש 90)

יו"ר האופוזיציה, חבר-הכנסת שאול מופז, שיגר הבוקר (שני) מכתב דחוף וחריף לראש המשלה בנימין נתניהו בו הוא דורש לקיים פגישה דחופה על-מנת להתעדכן בכוונותיו של ראש הממשלה לתקוף באיראן.

במכתב, העוסק ב"עידוד תקיפה נמהרת על מתקני הגרעין באיראן", מבקש מופז לקיים את הפגישה במסגרת פגישת העדכון החודשית הקבועה בחוק, בין ראש הממשלה ליו"ר האופוזיציה, וכותב: "אני מבקש שהפגישה הזו תתקיים ללא דיחוי ועניינה - כוונתך להוביל את מדינת ישראל למלחמה".

מופז דורש מנתניהו פירוט מלא של הרזרבות והציוד בתחומים שונים כרפואה, מטבע חוץ ועוד, ודורש לקבל את עמדתה הרשמית של ארצות-הברית ביחס לתקיפה ולהבנות שיש בין המדינות במישורים השונים, מודיעין, מדיני וכלכלי.

"בימים האחרונים ממשיכים להיחצות קווים אדומים משמעותיים בהתנהלות המדינית והביטחונית שלך ושל צמרת ממשלתך. זוהי הפקרות מוחלטת של הדיון הציבורי בנושאים האינטימיים ביותר מבחינה ביטחונית, שהפכה לנוהג שגור שלך ושל ממשלתך", כתב מופז.

במכתבו, טוען מופז כי "יש פער מדיני, ביטחוני ומוסרי אדיר בין פעולה שתוצאותיה ומידת האפקטיביות שלה מוטלת בספק לבין פעולה שיש בכוחה להסיר באופן עמוק את האיום הגרעיני האיראני".

"פעולה צבאית שתוצאותיה מוגבלות ושבצידה חוסר ודאות, וחוסר סימטריה ואובדן חיי אדם תוך פגיעה קשה בעורף ושחיקה עמוקה במצבה המדיני של מדינת ישראל – פעולה כזו היא בלתי מוסרית וחסרת היגיון מבצעי בנסיבות העניין", מוסיף מופז.

מופז מוסיף ותוקף את נתניהו: "התנהלותך הנמשכת ביחס לגדולה שבידידותינו גם היא מעוררת תהיות לגבי שיקול הדעת המלווה את ההכנות המבצעיות עליהם אתה מרבה לדבר תחת כל עץ רענן. מה המטרה האמיתית מאחורי הרחבת הקרע עם ארצות הברית? מהן החלופות המדיניות, הכלכליות והמבצעיות שיש למדינתנו אל מול חוסר האמון בין ממשלתך לבין הממשל האמריקני?".

במכתבו מתייחס מופז למשמעויות "הדרמטיות", שיש לפעולה ישראלית שתביא להתערבות בתהליכי הבחירות לנשיאות ארה"ב, ותוקף את נתניהו גם באשר להתייחסותו לדברי נשיא המדינה שמעון פרס נגד תקיפה ישראלית. "המתקפה שלוחת הרסן שניהלת בסוף השבוע כנגד נשיא המדינה מצביעה על אובדן עשתונות ואיבוד מוחלט של קור הרוח. נדמה שאבדה לך יכולת השליטה העצמית כמו גם השליטה על חבורת יועציך שבעילום שם", כתב מופז והבטיח להילחם על זכותו של הנשיא לפעול על-פי צו מצפונו.

בסיום מכתבו, אליו צירף מסמך מסווג, דורש מופז את קיום הפגישה. העתק של הדברים הוא שלח גם לשר הביטחון אהוד ברק, ליועץ המשפטי לממשה יהודה וינשטיין וליו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שם תזיק פחות מכאן.אתה אדם לא יציב ואכול שנאה תהומית וקנאה לממשלה המכהנת והעומד בראשה,איפה אתה יא אפס ואיפה נתניהו שיבחר שוב בבחירות הבאות על אפך וחמתך. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודי
3
אני תוהה כל פעם מחדש , איך המדינה שלנו שורדת , עם כאלה מנהיגים? מופז - רמטכ"ל , שר ביטחון , עם דעות כאלה הבנה בנקרא שואף לאפס , מתנדנד לפי הכדאיות האישית - הרוצה להנהיג את המדינה , איך כאלה אנשים היו בתפקידי מפתח , בביטחון בשמירה על המדינה , פלא פלאות , ואף אחד לא פוצה ומעמיד אותו במקום .
דוד .ר
2
מופז אתה מסכן בשום מקום לא הולך לך , אולי תהיה איזה מלצר טוב כדאי לך . לא?
גבר שבגברים

הצגת כל התגובות

1
מופז החליף את ליבני מפריע לראש הממשלה במילוי תפקידו מופז אל תתאמץ יותר מידי המפלגה שלך מפוררת ואתה נלחם בתחנת רוח אחרי הבחירות גם אתה תהיה בחוץ עם הפסד צורב אתה צריך להבין ראש ממשלה ספרדי יכול להיות רק בספרד!!!
כלטוב
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני