אחרי פרישת נציגי הפלגות ישראל ביתינו והבית היהודי מועדת פלסנר, הודיע היום ראש הממשלה בנימין נתניהו על פירוק הוועדה שהייתה אמורה להגיש בימים הקרובים חוק חילופי לחוק טל הקיים.
במהלך דיון בלשכת ראש הממשלה אמר נתניהו: "לצערי ועדת פלסנר לא הצליחה להגיע לתוואי מוסכם עקב פרישת חברים בה, והיא אינה יכולה לגבש המלצה שתשיג רוב בכנסת, הוועדה התפרקה, אני מודה לחמשת נציגי הציבור על עבודתם המאומצת".
נתניהו שוחח בטלפון עם יו"ר קדימה שאול מופז ואמר לו: "בוא ניקח יחד את המושכות בידיים ונביא לפתרון".
מדובר בכדור שלג שהחל להתגלגל עם פרישתן של ישראל ביתינו והבית היהודי, והמשיך בהודעת נציג החרדים בוועדה עו"ד יעקב וינרוט כי גם הוא פורש מוועדת פלסנר.
במכתב ששלח עו"ד וינרוט לרא הממשלה כתב: "בשלב מסוים נוכח הפרסומים בכלי התקשורת, שבהם הובאו מסקנות הוועדה בעודה יושבת על מדין, חשבתי להתפטר; ואולם, גם אז, החלטתי לתת לדברים סיכוי נוסף.
"לאחרונה התפטרו שניים מבין חברי הוועדה, ובכך היא הפכה להיות ועדה קטועה. מי שהרכיב את הוועדה, בווודאי עשה זאת מתוך רצון ליצור איזון מסוים, ואין ספק כי האיזון הזה הופר ללא תקנה.
"נמסר לי, כי נקבע דיון ביום שלישי במה שמכונה "הסנקציות", שיוטלו על מי שלא יתגייס לצבא או לשירות האזרחי, וכי באותו יום אמור העניין להיחתך.
"הבעיה הזו של הסנקציות מצויה בליבת העניין. לעניות דעתי, הטלת סנקציות אישיות תסתום את הגולל על תהליך השילוב שהחל לעשות את דרכו בציבור החרדי, תגרום לניכור ולהתקפדות של ציבור זה ותכלא אותו בתוך מרחב גדור ומנותק, תוך סיכול של כל ניסיון קונסטרוקטיבי לפתור את הבעיה.
"אינני מאמין בפעולה כוחנית המופעלת על ציבור בכלל ועל ציבור אידיאולוגי בפרט. פעולות כוחניות, גם אם הן נושאות תוצאות בטווח הקצר, הן הרסניות בטווח הארוך. כאשר עוסקים בניסיון לקרב חברות בעלות אתוסים שונים, אין מקום לנהוג בדרך של הפעלת כוח על מנת "להראות להם", ואין לפעול לפי הכלל, אשר מוטב לו שלא בא לכולם, כי "מה שאינו הולך בכוח יילך ביותר כוח".
כאמור הצהריים הודיע ראש הממשלה על התפרקות וועדת פלסנר.
הצגת כל התגובות