
אריה דרעי "גונב" קולות ממפלגתו של יאיר לפיד ומהליכוד, ומגדיל את כוחו האלקטורלי של הציבור החרדי - כך עולה מסקר עומק חדש שערך מכון "מדגם" בראשותו של מנו גבע.
לפי הסקר, שנערך בקרב 500 מרואיינים, אם הבחירות היו נערכות היום היתה מפלגתו של דרעי זוכה ל -7 מנדטים, בזמן שיאיר לפיד מקבל 9 מנדטים ותנועת ש"ס 8 מנדטים. במידה ודרעי ירוץ בראשות ש"ס, תקבל המפלגה 11 מנדטים אולם אז יקבל לפיד 3 מנדטים נוספים.
בתרחיש כזה, גם הליכוד צומחת על חשבון החרדים וצפויה לקבל 32 מנדטים. לעומת זאת, במידה ודרעי ירוץ במקביל לש"ס, הליכוד מקבלת 29 מנדטים - 3 מנדטים פחות כשדרעי בראשות ש"ס.
מקורבים לדרעי אמרו לכיכר השבת, נוכח ממצאי הסקר, כי הקמת תנועה חדשה בראשותו של יו"ר ש"ס לשעבר תוביל לצמיחה בכוח הפוליטי של המגזר החרדי. "אם דרעי ירוץ לבד, הוא יצמצם בצורה משמעותית את כוחן של המפלגות החילוניות הגדולות - הליכוד ומפלגתו של יאיר לפיד.
לדבריהם, "דרעי בראשות תנועה חדשה פירושה אפשרות לדאוג לאינטרסים של הציבור החרדי בצורה משמעותית הרבה יותר".
יש לציין כי בתקופה האחרונה ממעט דרעי להשמיע את קולו בתקשורת ולהתבטא על ענייני השעה ולמרות זאת, הוא זוכה לתמיכה ציבורית רחבה.
הצגת כל התגובות