כיכר השבת

כנופיית שלטון הצחוק

הגיע הזמן שבמדינת שלנו תהיה דמוקרטיה אמיתית שהעם חפץ בה - ולא דמוקרטיה שבה מותר לבית המשפט לבטל כל חוק שסותר לדעתו את חוקי השמאל האדוקים. השאלה היותר מפריעה היא איך 'מוסד הצדק' שאמור לתת לאזרחים צדק ואמון, נמצא, נכון להיום, במקום הכי שפל באמון האזרחים במוסדות הממשלתיים?!

| 12 | כיכר השבת |
מפגינים נגד השמאל
מפגינים נגד השמאל (כיכר השבת)

עצוב לשמוע שיש שחושב שדמוקרטיה פירושה – בג"צ שולט על השלטון (נבחרי הציבור), ואילו משטר דיקטטורי פירושו – השלטון שולט על בג"צ (נבחרי עצמם).

אבל קולות הנהי והקינה שהשתלטו על השיח הציבורי בשבועות האחרונים, כנראה גרמו לכמה אנשים להתבלבל. היו אף מספר אנשי משפט שהגדילו לעשות ודיברו על "דגל שחור לדמוקרטיה" .

לא שיש עניין לסנגר על הגוש הימני. איש לא מינה אותי לפרקליטם של אנשי הימין. אפילו יצא לי לחלוק עליהם במגוון של מקרים שבהם שולי הימין נהגו בקיצוניות יתר.

אבל הגיע הזמן שבמדינת שלנו תהיה דמוקרטיה אמיתית שהעם חפץ בה - ולא דמוקרטיה שבה מותר לבית המשפט לבטל כל חוק שסותר לדעתו את חוקי השמאל האדוקים - מה שמגביל לחלוטין את יכולת החקיקה של הכנסת.

בעיניי, השיטה הזו אינה אלא גניבת שלטון וצמצום סמכויות הכנסת באופן ערמומי ולא חוקי. אם קצת נרחיק לכת, אפשר יהיה להגיד שהכח של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שווה לכוחו של ח"כ מסיעת קדימה.

בגלל ההקפאה

אז אולי, מורי ורבותיי, בואו נבטל את הכנסת באופן רשמי. כשיש בג"צ ששולט ללא מיצרים, מי צריך כנסת.

בסקר מקצועי ומקיף שנערך עבור אחד מהעיתונים, התברר שהציבור הישראלי עצמו חושב שהגיע הזמן לשינוי. על פי הממצאים, 51% מהציבור הישראלי חושב שבג"ץ בהרכבו הנוכחי לא מייצג את כל חלקי העם, 56% חושבים שבג"ץ מוטה פוליטית ברובו המוחלט לצד שמאל, 40% סוברים כי דעותיהם הפוליטיות של השופטים משפיעים על החלטתם ו-56% סבורים כי יש לשנות את שיטת הבחירות לשופטי בג"ץ.

אין ספק שבג"ץ, בזכות יהירותו והתנשאותו, בחילוניותו וב'אשכנזיותו', קנה ביושר ובדין את מעמדו השפל.

אך השאלה הגדולה היא, אם דעת הציבור אכן כזו, אז מדוע כשמנסים לצמצם את כוחם של שונאי הדת והגזענים (טוב הם לא ממש גזענים - הרי בייניש מעדיפה את מני מזוז מאשר את סולברג...) זועקים דוברי השמאל שזהו "דגל שחור המתנופף מעל הדמוקרטיה"?!

והשאלה היותר מפריעה היא איך 'מוסד הצדק' שאמור לתת לאזרחים צדק ואמון, נמצא, נכון להיום, במקום הכי שפל באמון האזרחים במוסדות הממשלתיים?!

בימי הקפאת הבנייה ביו"ש נשאלה השופטת בייניש ע"י אחד מעורכי הדין: "מדוע כשמדובר בעתירה נגד בניה יהודית כבודה משהה את ההחלטה וממתינה לתשובת המדינה, ואילו כשמדובר בעתירה נגד בניה ערבית תשובת המדינה מתקבלת ללא פקפוק והעתירה מתבטלת במקום?"

- "אדוני יודע מה ההבדל" – השיבה הנשיאה בייניש. "זה בגלל ההקפאה?" – תמה העו"ד, מנסה להבין מה באמת ההבדל. השופטת בייניש, שחשה שנתפסה בקלקלתה כמי שדעותיה הפוליטיות משפיעות על שיפוטה, מלמלה משהו לא ברור והסיטה את הדיון לנושא אחר.

אין ספק שבשנה האחרונה נוסף הרבה ביטחון לגוש הימין. יתכן שבזכות 'ישראל ביתנו' והעומד בראשה, (אולי אף יבוא היום שסולברג יושיב את בייניש על כיסא נמוך...)

נו, לפחות משהו טוב מכל הסיפור העגום הזה.

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
הרמה הנמוכה ביותר של דמוקרטיה נקראת 'רובנות' שבה מי שזכה ברוב של 50% + קול אחד זוכה בכל. במקרה כזה כל מה ששייך למפסיד, לפחות פוליטית, אובד לבלי שוב. דמוקרטיה משוכללת היא כזו שבה יש כמה עקרונות וחרויות שנשמרות ללא קשר למי השלטון. חופש הביטוי, כבר נאמר "אני מתנגד בכל ליבי לכל מילה שאתה אומר, אבל אני
משה כרם
6
בדמוקרטיה יש שלוש רשויות: א. המחוקקת - הכנסת ב. המבצעת - הממשלה על משרדיה,המשטרה והצבא, העיריות וכו' ג. השופטת - בתי המשפט עקרון הפרדת הרשויות תובע שכל אחת תתנהל עצמאית מחברתה כך שיהיה פיקוח הדדי, ואיזון הדדי מה שידוע כ'בלמים ואיזונים'. לאף רשות אסור שיהיה כוח רב מידי כי אז תתפתח דיקטטורה. בישראל
משה כרם
5
המאמר לא ברור שפת הכתיבה שלך מצריכה לקרוא חלק מהמשפטים פעמיים.. לא מספיק מפוסק.. אבל הרעיון אמיתי ופשוט. חן חן . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמיר

הצגת כל התגובות

4
מעניין אם תוכל לפרט מהם פסקי-הדין הנוראיים שלדעתך פסק בג"ץ? אילו חוקים אנטי-יהודיים ביטל/אישר בגץ? כדאי שתבין שבג"ץ הוא האור בחושך שיצרה באידיאולוגיה שלך, זו שאינה תומכת בחוקה ויציבות במדינת ישראל. האישומים של הימין נגד בג"ץ הם לכאורה מוצדקים, שהרי אם הכל שפיט אצל בג"ץ אז למה בכלל יש צורך במחוקקי
בנצי ל
3
כמה חוקים ביטל הבגצ בשנים האחרונות? נער קטן יספרם, אבל דיבורים ולשון הרע זה בחינם... בגצ לא הורה על גיוס בחורי הישיבות - למרות עשרות עתירות בגצ לא הורה להפסיק לממן ישיבות - למרות עשרות עתירות בגץ לא פינה התנחלויות - למרות שהורה על פינוי בתים על קרקע פרטית אז איך בדיוק בגצ שמאלני? הבגצ תיקן את הפי
משה כרם
2
יצאתם פוטוגנים.. P:
חלי
1
ברמה התפיסתית יש שתי תורות המכרסמות ביסודות האמון הזרמים האורתודוקסיים מסרבים לקבל כל מי שפוסק שלא לפי דין התורה להשקפתם, ללא קשר האם הפסיקה היא לפי חוקי הכנסת או לא. הזרם הנגדי לזרם הדתי הוא התפיסה הפוסט-מודרניסטית, תנועה פילוסופית שמסרבת להכיר במושגים של טוב אבסולוטי ורע אבסולוטי, היא גם מסרבת ל
משה כרם
פוסט-מודרניות אינה בהכרח דבר שלילי וגם אינה בהכרח קשורה לאנרכיה. פוסט-מודרניזם הוא היכולת להבחין בהיררכיה ולנסות לבדוק את המציאות מעבר לאותה היררכיה מוכתבת מראש. פוסט-מודרניות היא זו שמאפשרת כוחות של שיוויון וצדק דווקא משום שהיא ביסודה תפישה יותר טהרנית בכל הנוגע לקירבה לאידיאולוגיה שלטת. ואולם פו
בנצי ל
אחרי שבחנת כל היררכיה - שזה דבר חיובי, אתה יכול לבחור לעצמך כל כל היררכיה אחרת. התוצר של זה הוא מצב שבו אין אמת אבסולוטית אלא 'נרטיב' וכל סיפור (נרטיב) שווה ערך לנרטיב אחר. מכאן שהנרטיב הישראלי שווה לזה הערבי ואין בינהם היררכיה של אמת ושקר
משה כרם
אם אתה איש של אמת - תמיד תמצא את ההבדלים ותיצור את הצחלוקת. או, אך אם תהיה איש של צדק - אזי תבוא הגאולה. לא כל כך חשוב של מי הנרטיב הנכון, לא חושב מה האמת. חשוב לעשות צדק!! זה מה שכל הנביאים מדברים. ב
בנצי ל
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני