
"אנחנו נלמד אותו לקח. מה קרה שפתאום הוא נזכר להתערב בענייני משרד הבריאות, האם כל בעיות משרדו באו כבר על פתרונן, האם שירותי הכבאות כבר סודרו, האם הרשויות המקומיות מטופלות, שכל מה שנותר זה רק לפנות לנתניהו בעניין משרד הבריאות?!", כך אומרים הערב בזעם מקורבי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן.
את ה"סיפור", חושף מחר הפרשן הפוליטי אבי בלום בטורו הפוליטי השבועי, כאשר ה"הוא" האמור, הינו שר הפנים אלי ישי, שפנה היום כזכור לראש הממשלה בנימין נתניהו, ודרש ממנו כי יתערב אישית במשבר הרופאים.
במכתבו של ישי, שהעתק ממנו אף הופנה לסגן השר ליצמן, פונה יו"ר ש"ס לראש הממשלה נתניהו, ודורש כי יתערב במשבר "באופן משמעותי ושתפעיל את כל כובד משקלך בשביתת הרופאים המתמשכת. מזה מס' חודשים שמתנהל משא ומתן ממושך בין האוצר להסתדרות הרופאים ע"מ להסדיר את נושא הרפואה הציבורית בישראל".
"עד כה נמנעתי מלהתערב", כתב ישי, "אך לאור הימשכות המשבר והשביתות החוזרות ונשנות לא אוכל לעמוד מנגד. רבבות אזרחי ישראל, קשישים, גברים, נשים וטף עומדים חסרי אונים אל מול מרפאות שוממות ומחלקות רפואיות ללא ציוד רפואי מספק.
"כמדינה חזקה ומתפתחת עלינו לצמצם את הפערים בין הידע הרפואי העצום ואנשי הרפואה הבכירים והמומחים בעולם לבין שירותי הרפואה הלוקים בחסר. כאמור, אבקשך לכנס צוות שרים בראשותך ואת מיטב אנשי המקצוע בתחום הרפואה והמנהל ע"מ להביא לסיום השביתה והסבל של אזרחי ישראל".
אלא שבסביבתו של ליצמן, לא מתכוונים לוותר לישי על ה"התערבות הבוטה" בענייני משרדם, וכבר מחר צפויה להגיע התגובה: מכתב רשמי מטעם סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, המבקש מראש הממשלה בנימין נתניהו, להתערב בדחיפות בסוגיית העלאת הארנונה ברשויות המקומיות.
הצגת כל התגובות