
ראש הממשלה בנימין נתניהו האשים הבוקר במהלך ישיבת הממשלה את לבנון כאחראית המלאה לירי הטילים לעבר שטח ישראל, שהיה ביום שישי אחר הצהריים.
הבוקר מצאו השוטרים את מקום נפילת הטילים בשטח ישראל, שכזכור לא גרמו לנפגעים או לנזקים.
נתניהו אמר לשרים: "אנחנו רואים את מה שקרה בסוף השבוע בחומרה רבה. וכבר אמרתי שלא נבליג על ירי לשטח ישראל ולא נשלים עם שום טילים או סוג אחר של טרור שמופנה כלפי אזרחי ישראל. במקביל לירי הארטילרי של צה"ל, הגשנו תלונה למועצת הביטחון על הפרה של ההחלטה על הפסקת אש 1701. מה שברור לגמרי מהירי הזה הוא שהנשק הזה נורה מדרום לליטאני, בניגוד גמור להחלטה 1701. מי שאחראי על קיום הפסקת אש זו בסופו של חשבון היא ממשלת לבנון, ואנחנו רואים בה אחראית לכל ההפרות הללו ולכל התוקפנות שבאה משטח לבנון כלפי שטחנו".
"במקביל לתוקפנות הזאת, לצערי לא רק מהגזרה הזאת, אנחנו פועלים להגן על עצמנו גם מבחינה ביטחונית וגם בפורומים הבינלאומיים. אנחנו ממשיכים במאמץ לקדם את השלום. היום אני אצא למצרים לפגישה עם הנשיא מובארק בנושאים מדיניים וביטחוניים. לאחר מכן אני אפגש עם השליח האמריקני הסנאטור מיטשל במטרה לקדם את השיחות ואת המהלך המדיני עם הפלסטינים. יש עדיין עבודה. יש דברים מסוימים שהתקדמו, דברים מסוימים שעדיין לא התקדמנו בהם. אני מקווה שנצליח לצמצם את הפערים, אולי לגשר עליהם, על מנת שנוכל להניע את התהליך המדיני. מבחינתנו אין עיכובים לכך. אנחנו לא אלה שמציבים מכשולים על כניסה למהלך מדיני. מבחינתנו ניתן לעשות זאת מחר, וגם אתמול", דברי נתניהו.