כיכר השבת

ראש-בראש

דרעי: לבטל מפלגות חרדיות. גפני: הזוי

שעות אחדות לאחר שיו"ר ש"ס לשעבר קרא לשנות את שיטת הממשל ולביטול המפלגות החרדיות, תוקף יו"ר וועדת הכספים, ח"כ משה גפני, את הדברים בראיון לרדיו "קול חי": "זה הזוי, חייבים אותנו בכנסת. אם לא נעמוד על המשמר יום-יום, המסורתיים יפלו" (חדשות)

| 26 | כיכר השבת |
גפני ודרעי
גפני ודרעי (פלאש 90)
Your browser doesn’t support HTML5 audio

יו"ר וועדת הכספים, חבר-הכנסת משה גפני תוקף בחריפות את דבריו של אריה דרעי אמש, שקרא לשנות את שיטת הממשל ולבטל את המפלגות החרדיות.

"אני בעד שינוי שיטת הבחירה. אני רוצה בחירה ישירה לראשות הממשלה, בדומה לזה הנהוג בארצות הברית", אמר דרעי במהלך סימפוזיון שנערך אתמול במכללה בקריית-אונו, בהשתתפות יו"ר האופוזיציה ציפי לבני.

"אני בעד ביטול המפלגות החרדיות, ובחירות אזוריות, כאשר הנשיא או ראש הממשלה ימנה שרים מקצועיים ולא פוליטיים".

גפני שמע את הדברים - וזעם. בראיון למרדכי לביא ברדיו "קול חי", הוא כינה את ההצעה "הזויה". הוא הסביר כי מפלגה מעורבת, שתורכב מח"כים חרדים וחילונים יחדיו, לא תוכל להתקיים.

לדבריו, "חברי הכנסת החילונים פותחים את העיתון בבוקר, ורואים את אחד מהוגי הדעות שמסביר בטוב טעם וכותב: קיבלתי טלפון מחרדי אחד, אפילו שהוא רב גם, ואמר לי שהכתבה שלך ממש נכונה. אותו חבר כנסת, שקשה לו מאוד בפריימריז, הוא לא בולט לא בנושא המדיני או הכלכלי - הוא מצא מיד איזשהו דבר שנשמע טוב בציבור הרחב, אפילו בציבור המסורתי. הוא מגיש הצעת חוק.

"ואז, במפלגה היריבה - זאת של ציפי לבני או ביבי נתניהו - מגיש הצעת חוק והוא מתחרה איתו מי עושה יותר "טוב" לחרדים, בציניות מוחלטת. אין מי שיסביר להם. מי יסביר להם? גדולי התורה שאמרו, לדעתו של אריה דרעי, להצביע למפלגה חילונית?"

גפני הגן בלהט על המפלגות החרדיות והוכיח את הנחיצות בקיומן. "אם לא נעמוד על המשמר יום-יום, הציבור המסורתי יפול בידיה של קבוצה ששולטת במערכת המשפט, התקשורת ובמוסדות האקדמאים. זו מלחמה. החובה שלנו, הערבות ההדדית של העם היהודי, זה לדאוג להם".

תוכן שאסור לפספס
26 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
18
בליל המילים אומרות דרשני. המסר הנסתר של כוחי ועוצם ידי זועק בין השורות. אנא, דבר בשם עצמך, כי אם לכבוד התורה, הרי רמסת אותה במו פיך, אז אנא.
שבתאי
17
פתאום גפני דואג למסורתיים? בינתיים בדרכו ובהתנהלותו שלו ןשל חבריו הוא מרחיק והופך עוד מסורתיים לחילונים
משה
16
בני ברק איזור בחירה 2 מנדטים לפחות עמנואל מנדט אחד ירושליים 2-3 ואז לא יוכלו לאמר שהוא לא מייצג את הקהילה שלו
אוהב ישראל

הצגת כל התגובות

15
זכור לי שלפני שנים כינה את המפלגות מלשון פלגנות והציע לבטל את החרדיות
פ.ל.
14
לאחר שהבין שאין לו מקום במפלגה חרדית, יוצא נגד נחיצות המפלגות. אם הרב עובדיה היה מעמידו בראש ש"ס האם גם אז היה יוצא נגד מפלגות חרדיות?
ינון
13
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מסוורתי
12
נראה שאתה גפני הזוי יותר טוב תתחברו למפלגה שילטון והם יסדרו את הכל כמו בארצות הברית נמאס יום יום כעני בפתח כמה אפשר כך להתעסק ואם לא מסדרים עוברים למפלגה אחרת סאטמר תומך במי שתומך פעם זה בוש והפעם היה אובמה 60 יום עברו וסטמר קיבלה כמדומני כ260 מליון דולאר שהובטח ובזה זה ניגמר אז תפסיקו לטמטם זה נירא
צבי
11
אריה דרעי מחפש כותרות, מנסה להחזיר את עצמו לבמה, עם מעשים ומשפטים לא חכמים במיוחד, מה לא עושים בשביל שידברו עליך...
מוטי מן
בבחירות אזוריות, בסך הכל הציבור החרדי ככל שיגדל, יהיו לו יותר מושבים, את דרעי ואת גפני הדבר לא יקדם יותר, בחירות אזוריות יכולים לפגוע בגפני, אך גם לא בטוחים לדרעי,
בן חיים
תוקפים זה השיטה הליטאית הפרמיטיבית..
מן? איזה מן....
10
זו ההוכחה כי הדרעי הזה רוצה את טובת עצמו ורק אותה ולא מה שהוא אמר כל הזמן לשמוע בקול גדול הדור. דרעי השקרן והנוכל נמאסת עוף לכל הרוחות.
יהודי מאמין
9
מה גדולי התורה כבר לא רלוונטים???
אבוחצירה
8
הוא יודע שאם יעשו דבר כזה דרעי יהיה בעמדה בכירה ויזכה באהדת הציבור והוא ישאר בחוץ כי מי שבוחר בו זה רק רבנים ועסקני חרדים... ואילו דרעי אהוד על רבים משכבות הציבור!!!
אחת העם
7
כלומר זה לא משנה, העובדות.... אל תבלבלו אותי. אני כאן כבר 20 שנה.. ואשאר...
לא שמעתי
6
כאילו שלא ידעתם שאני שמלאני עיין ערך אוסלו
אריה דרעי
5
גפני אם התחלת לדאוג למסורתיים,הם באמת צריכים לדאוג,כנראה שגפני רואה נגד עיניו כסא עור צבי מתנדנד,והוא יצטרך ללכת לעבוד כיע כוללניק הוטא לא וגם לא יהיה,רק בכנסת אפשר ללבות השנאה נגד כל אחד שאינו בדעתו,הרב דרעי,ה"מזרוחניקים" הפושעים וכו',ואני הקטן מתפלל ליושב מרומים שאכן ישלח שכל טוב למחוקקים ישנה שי
דניאל
4
אין סיכוי שתעבור בכנסת, מאחר ושום מפלגה חרדית לא תתמוך במהלך, כי המשמעות היא אחת, מחיקה טוטאלית של המפלגות החרדיות. ואיזה ח"כ חרדי יוותר על הכסא. הרי זו מערכת משומנת שמפרנסת משפחות שלמות, בני דודים, בנים של... חתנים... רבני ערים, והבן של הבן שהוא דיין או רב שכונה וכו'...
צדק
3
אם אתה לא מצליח לחזור לפוליטיקה דרך יורשיך שמצליחים בשליחותם או בעשייתם הברוכה למשפחותיהם וקצת גם לכלל, ואתה מאוד מקנה מצאת לך מסלול עוקף הרב עובדיה כדי להכנס דרך מפלגה חילונית יש לציין אתה גאון בלבלבל את המוח לך תמכור חליפות ואל תפריע את מנוחת הייגע
דר
2
יסכים ללכת איתו ולתת לו גב בהקמת מפלגה חדשה וכך הוא ירים את "קד" וינהיג אותה, אבל לא איש כהרב עדס ייתן יד לאדם מסוכן והפכפך כמו דרעי. (שהרי מיד לאחר שקיבל תשובה שלילית מרה"י פתאום החליט שבכלל זה לא טוב מפלגות חרדיות... נו נו...
בחורציק
1
איך יתכן שפושע אוסלו זה שהיה שותף מלא ופשע החמור הזה והמיט עלינו אסון נוראי עוד חושב שיש לו זכות דיבור? שישב בבושה עם שק ואפר כל ימיו ויעשה תשובה על דם היהודים שעל ידיו!
ברסלב
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני