גם יו"ר ועדת הכספים עלול לפעמים להפסיד. את העובדה הזו יודע למד יו"ר הוועדה לשעבר וסגן שר הבריאות בהווה, וכעת למד את הפרק הזה גם היו"ר הנוכחי של הוועדה משה גפני.
סאגת 'חוק גפני מול התיקון ל'חוק נהרי', העסיקה את הפוליטיקה החרדית בשבועות האחרונים, ופירנסה לא רע את לבלרי העיתונות.
הרקע כמובן, הוא 'חוק נהרי' המקורי שבא לברך ונמצא מקלל. במקור נועד אמנם החוק לחייב את הרשויות המקומיות להשוואת תנאים בין מוסדות ה'מוכר שאינו רשמי', לבין מוסדות החינוך הכללי. אלא שפרשנות משפטית גרמה בפועל לעצירת התקציבים ברבות מן הרשויות.
נהרי טען להגנתו כי אין המדובר בפרשנות הנובעת כתוצאה מהחוק שיזם, ואף הביא ראיות בכתובים, המוכיחות כי הפרשנות המדוברת יצאה כבר בשנת 2006 ע"י שרית דנה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. אלא שמסמכים לחוד ועובדות לחוד, בפועל הופסקו התקציבים ונאכפה הפרשנות, רק בעקבות חקיקת 'חוק נהרי'.
כתוצאה מן המצב הקשה שנוצר, הגיש חה"כ גפני הצעת חוק הקובעת, כי רשתות החינוך החרדיות' החינוך העצמאי' ו'מעיין החינוך התורני' יקבלו תקציבים ברמה של מאה אחוזים מהתקציב לחינוך הכללי.
נהרי שנזעק למשמע הצעת החוק של גפני, טען כי זהו ניסיון 'לסדר' את רשתות החינוך, בעוד שבתי הספר העצמאיים יישארו ללא מענה. בנוסף התריע נהרי, כי משמעות תקצוב של מאה אחוזים, עלולה להביא עימה דרישות פיקוח הדוק של משרד החינוך, דבר שכמובן לא קיים היום בחינוך החרדי הפועל על פי תכנית לימודים משלו. אולם טענות לחוד ועובדות לחוד, גפני הגיש את הצעת החוק שלו בתמיכה שקטה של ראשי ש"ס, מאחורי גבו השסוע של נהרי.
אלא שנהרי לא נכנע ולא ויתר, והמשיך בכל כוחו לשכנע כי הצעת התיקון שלו לחוק המקורי שהגיש, תפתור את כל הבעיות, והיא היא האלטרנטיבה העדיפה יותר. כשבתווך גפני ממשיך בקידום הצעת החוק שלו: "אם הוא (נהרי) יכול לסדר את כל הבעיות בחוק שיצר, היכן הוא היה עד היום, כבר שנתיים אנו סובלים..." אמר גפני לכותב השורות.
התשובה ניתנה היום מסתבר באופן נחרץ, בוועדת החינוך של הכנסת. החוק שעלה לאישור היה התיקון לחוק נהרי. חוק גפני נגנז ואיננו.
מקורבי גפני זוקפים בכל זאת את ההישג לזכותם: "אלמלא החוק שהגיש גפני – לא היה זז כלום. עובדה היא שעד היום לא נעשה דבר. הצעת החוק של גפני היא שהריצה את כולם והביאה סוף סוף פיתרון לבעיות חוק נהרי" ואגב, הם מדגישים, "מדובר בהסכמה בין הצדדים ולא באיזה ניצחון של נהרי על גפני".
על פי התיקון, שעובר כעת להכנה לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, יוכלו הרשויות לתקצב את המוסדות החרדים גם ב'שווה כסף' – היינו שירותי ניקיון חשמל, מים, וכדו'. מה שעשוי לפתור את בעיית העברת התקציבים למוסדות.