
מהמות בירושלים: ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (ראשון)למהומות בירושלים והחשש לאינתיפאדה שלישית בירושלים.
בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו: "אנחנו עומדים מול ניסיונות התססה שיטתיים מתמשכים של גורמי האיסלאם הקיצוני שמבקשים להצית בירושלים אש דתית, ועל ידי כך להבעיר את המזרח התיכון כולו. המקום שהם מכוונים אליו יותר מכל הוא הר הבית. הם מפיצים טענות שווא כאילו אנחנו מתכוונים להרוס או לפגוע במסגד אל אקצה, וכאילו אנחנו מתכוונים למנוע ממוסלמים להתפלל בהר. הם משתמשים באמצעים של אלימות מילולית ופיזית בניסיון להדיר יהודים מלעלות להר הבית. לא ניתן לזה לקרות. לא נשנה את סידורי הפולחן, אנחנו מחויבים לשמור על הסטטוס קוו לכל הדתות".
נתניהו אמר כי "מה שנדרש כרגע זה הרגעת הרוחות, אחריות ואיפוק, זה נכון תמיד ובמיוחד עכשיו".
"קיימתי מגעים שונים ב-48 השעות האחרונות עם גורמים מסביבנו ועם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי כדי להרגיע את הרוחות" הוסיף ראש הממשלה.
לדבריו: "אני פונה לחברי הכנסת מכל הבית ולחבריי השרים - אלה ימים רגישים במיוחד, אל לנו לשחק לידי הקיצונים שבאויבנו. אני חושב שמה שנדרש כרגע זה לגלות איפוק ולפעול יחד כדי להרגיע את הרוחות. הצטרפו אליי כדי לשמר את הסדר הקיים. אני מבקש גם להימנע מיוזמות פרטיות ומאמירות בלתי מרוסנות".
יצוין כי רק הבוקר עלה חבר מפלגתו, משה פייגלין אל הרב הבית.