
לאחר שבריטניה הודיעה מוקדם יותר השבוע כי תטיל אמברגו נשק חלקי על ישראל במדיה והלחימה ברצועת עזה תתחדש, הודיעה הערב (חמישי) מחלקת המדינה האמריקנית כי ארה"ב "בוחנת לעומק" את סוגיית משלוחי הנשק לישראל.
סגנית דוברת משרד החוץ האמריקני, מארי הארף, אמרה כי "חשבנו שישראל יכולה לעשות יותר כדי למנוע פגיעה באזרחים. לאור המשבר בעזה נקטנו באמצעי זהירות נוספים כמותם היינו נוקטים בכל משבר ובחנו את משלוחי הנשק. רצינו להסתכל על הדברים קצת יותר מקרוב".
עם זאת, הדוברת הדגישה כי "אין שינוי במדיניות אספקת הנשק לישראל והצעדים הללו לא ייעשו באופן קבוע. המחוייבות של ארה"ב לביטחון ישראל בלתי ניתנת לערעור".
כזכור, הבוקר דווח בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי הממשל האמריקני עצר משלוח של טילי 'הלפייר' לישראל, זאת כחלק מהעימות בין ממשל אובמה לבין ממשלת נתניהו על רקע מבצע "צוק איתן".
לפי העיתון, היחסים בין המדינות הגיעו בכך לשפל חדש. גורמי ממשל אמריקנים אמרו שהתנהלות ישראל במערכה בחודש האחרון שכנעה אותם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו והצוות שלו לביטחון לאומי "פזיזים ואינם ראויים לאמון".
כאמור, מוקדם יותר השבוע הודיעה בריטניה כי תטיל אמברגו נשק חלקי על ישראל במידה והלחימה בעזה תתחדש. עד כה לא עמדה החלטת בריטניה למבחן, אך בישראל חוששים כי במידה והלחימה תחודש בריטניה תעמוד בהחלטתה ותטיל אמברגו נשק חלקי.
עדיין לא ברור האם ועד כמה השפיעה החלטתה של בריטניה על הודעת ארה"ב על כך שהיא "בוחנת לעומק" את סוגיית משלוחי הנשק לישראל.