
צה"ל נכנס לפעולה קרקעית ברצועת עזה, למרות לחצים גדולים מצד מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי בניסיון למנוע זאת. הלילה (ה') שוחח קרי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ודרש ממנו לעמוד בקווים אדומים שהציב, לפיהם על צה"ל לפעול אך ורק נגד המנהרות.
בעקבות השיחה, פרסמו האמריקנים הודעה רשמית בה נכתב כי "ראש הממשלה נתניהו הסביר לקרי את החלטתו לפתוח במבצע קרקעי על מנת לטפל באיום המנהרות. קרי שב והדגיש את זכותה של ישראל להגן על עצמה ואת מחויבותה של ארצות הברית לזכות זו. המזכיר קרי שב על עמדתו כי על הפעולה הישראלית להיות מדויקת ולפעול נגד מנהרות הטרור. יש לשוב להבנות שהושגו בתום מבצע עמוד ענן בהקדם האפשרי".
בתוך כך, הסנאט האמריקני התכנס הלילה להצביע על תמיכה מלאה בישראל, בזכותה להגן על עצמה. בתום הישיבה, קראו חברי הסנאט ליו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, לפזר את ממשלת האחדות שהוקמה יחד עם חמאס.
בהודעת הסנאט נכתב: "ישראל יצאה למבצע צוק איתן להגן על אזרחיה נגד מאות רקטות שירו לעברה הטרוריסטים האיסלאמים. בעוד ישראל קיבלה את הסכם הפסקת האש שהציעה ממשלת מצרים, חמאס דחה אותה והמשיך לשגר רקטות לתוך המדינה היהודית".
עוד נכתב כי "במהלך הפעולות עשתה ישראל מאמצים להזהיר תושבים בעזה כדי להימנע מפגיעה באזרחים. בניגוד לכך, חמאס יורה במכוון רקטות לעבר ישראלים בערים השונות ומסכן באופן מביש את ביטחונם של תושבי עזה על ידי ירי רקטות והסתרת נשק באזורים עירוניים".
תמיכה גורפת למבצע מגרמניה
ערוצי החדשות בעולם לא עושים חסד עם ישראל ומדווחים על הרג רחב היקף ברצועה, סבל האזרחים והרס משמעותי של תשתיות. עם זאת, ממשלות אירופה וארה"ב חולקות הסכמה לגבי עצם היציאה למבצע "צוק איתן".
היום (ו') אמרה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל במסיבת עיתונאים כי גרמניה תומכת בישראל על זכותה להגן על עצמה. "שני הצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני חייבים להשלים עם הצורך לבצע פשרות כואבות, אבל גרמניה עומדת לצד זכותה של ישראל להגנה עצמית", אמרה מרקל, העומדת בראש הכלכלה החזקה ביותר באירופה.
במקביל, שר החוץ של צרפת, לורן פביוס, צפוי להגיע היום לישראל בניסיון להביא להפסקת אש.
הצגת כל התגובות