
משה כחלון, שפרש בסערה מהפוליטיקה לפני הבחירות האחרונות, מצהיר כעת על כוונתו לחזור ולהתמודד בבחירות הבאות אך טרם החליט באיזו מסגרת.
עד לפני שנה וחצי, בקדנציה הקודמת, כחלון בן ה-54 נחשב לשר החברתי של הממשלה. בתפקידו כשר התקשורת הוביל את המהפך בשוק התקשורת ופתיחתו לתחרות שהובילה להוזלה ניכרת. אלא שסמוך לבחירות הודיע על פרישה ועורר גל שמועות.
כעת, בראיון ל"ידיעות אחרונות" מצהיר כחלון כי "החלטתי לחזור לפוליטיקה - רק שעדיין איני יודע באיזו מסגרת". כחלון, שהיה חלק בלתי נפרד ממפלגת הליכוד, אומר כי יתקשה לחזור למפלגה הזו.
כחלון לא חוסך ביקורת ממפלגתו לשעבר: "השאלה היא מה זה הליכוד, הליכוד שלי באמת היה הליכוד של מנחם בגין, שייצג גם דרך חברתית: צמצומי פערים, שיקום שכונות, שיקום חברתי, שיקום חינוכי".
"זה היה ליכוד פרגמטי, שידע גם לעשות שלום כשצריך", מוסיף כחלון, "זה בשבילי הליכוד. אבל הליכוד הזה כבר לא קיים, היום יש לי קושי עם חלק מהדברים שקורים בו".
כחלון מוסיף ואומר כי "ליכוד זה דרך, ליכוד זה רגישות חברתית, ליכוד זה חמלה, ליכוד זה אכפתיות לחלש, אבל הליכוד כבר לא שם, הוא סטה מהדרך".
בשנים האחרונות הדגל החברתי של הליכוד התקפל", תוקף כחלון את מפלגתו לשעבר, "וזה חבל. קיפלו את הדגל הזה. פעם הוא נשא שני דגלים בגאון - חברתי ומדיני - והיום הוא נושא דגל אחד. אולי דגל ורבע".
כחלון מוסיף ואומר בראיון כי "זה לא סוד שיש לי בליכוד גם הרבה מאוד חברים ששותפים לדעה הזאת, שמרגישים כמוני שזה לא הבית שהיה. זה תהליך שהתחזק מ-2011, והנושא החברתי הלך והתנדף. קרה גם משהו במרקם האנושי, שכל מיני גוים השתלטו על הליכוד כי הבינו שזו מפלגת שלטון וצריך להשפיע בתוכה. אני מדבר על הימין הקיצוני שהשתלט על הליכוד".
"הגורמים הימניים בליכוד קיפלו את הדגל החברתי לטובת המדיני-ביטחוני. זה הנזק המרכזי. הליכוד עלול לשלם על זה מחיר", מתריע כחלון, "צריך לזכור שחלק גדול ממצביעי הליכוד מצפים לליכוד יותר חברתי".
כחלון נשאל האם יש דרך חזרה ומשיב: "צריך שתהיה כאן החלטה של ההנהגה, שמטפלת בנושאים חברתיים באמת, ולקחת חזרה תיקים חברתיים, לא לתת לימין הקיצוני לקחת את המפלגה רק לנושאים האלו".
"בליכוד הרי יודעים להחליט אם רוצים", מוסיף כחלון, "אז הם יכולים להחליט שהם לא הולכים לקיצוניות, אבל הם נגררים לזה. אולי זה גם נוח להם".
כחלון מוסיף לתקוף את ממשלת נתניהו ואומר כי יש פה ממשלה בערך חמש שנים ואנחנו רואים תוצאות לא טובות. "תוצאות לא טובות ביוקר המחיה, תוצאות לא טובות בבריחת מוחות, תוצאות לא טובות במחירי המזון ובמחירי הדיור. יש היום תחושה מאוד קשה".
כחלון מדבר על יחסיו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואומר: "הוא תמיד הבין שיש לו איתי התנגשות אידיאולוגית על הרקע החברתי, תמיד. גם בישיבות סיעה. לאורך כל הדרך לא ראינו עין בעין בנושאים האלה. תמכתי למשל במחאה החברתית, חשבתי שהיא צודקת. אני מניח שזה היה משהו שמאוד הרגיז אותו".
הצגת כל התגובות