
האם התהליך המדיני יציל את בני הישיבות מחוק הגיוס ויביא לכניסתן של המפלגות החרדיות לקואליציה? על פי דיווח במעריב, ייתכן מאוד שכן.
בשבועיים האחרונים נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ח"כים החרדיים בהם משה גפני, יעקב ליצמן, מאיר פרוש ואריה דרעי. בשיחות רשמיות הכחישו רובם את העובדה שבשיחות נדונה אפשרות הצטרפותם באופן כזה או אחר לקואליציית נתניהו אולם כעת מתברר כי בדיוק באותה תקופה בה נוצר במקביל משבר של ממש בין ראש הממשלה ליו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, הונחה אופציה כזו על השולחן.
לפי הדיווח, הייתה זו שרת המשפטים ציפי לבני שפנתה לנתניהו וביקשה לנצל את הקרע שנוצר בינו לבין נפתלי בנט והציעה לו לעשות שינוי במבנה הקואליציה. "למה שלא נחליף את הבית היהודי ונכניס במקומה את מפלגת העבודה? ואם לא את מפלגת העבודה, אפשר להכניס פנימה את החרדים, במקום או בנוסף לעבודה", אמרה לבני.
הפרשן זאב קם, שדיווח על כך במעריב, מספר כי בנקודה זו, קיימות שתי גרסאות לביטוי המדויק בו התנסחה לבני. גרסה אחת טוענת כי לבני אמרה "עבור השלום אני מוכנה לחבוש גם שטריימל". לפי גרסה נוספת, אמרה לבני: "מבחינתי אפשר לעשות ממשלת ש"ש - שלום ושטריימל".
כך או כך, ההצעה עדיין נמצאת על השולחן וממתינה להכרעתו של נתניהו.
הצגת כל התגובות