כיכר השבת

מהפך ברגע האחרון?

בליכוד מאיימים: נכניס את החרדים

במפלגת 'הליכוד ביתנו' מתחילים לאבד את הסבלנות אל מול מסע ההתעקשות של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, ומאיימים כי במידה ולא תחול התקדמות ממשית במשא-ומתן, הם יפנו חזרה אל המפלגות החרדיות לצרפם לממשלה החדשה. "כלו כל הקיצים, הגענו לרגע ההכרעה", אומרים בליכוד (חדשות, פוליטי)

| 42 | כיכר השבת |
מהפך? נתניהו
מהפך? נתניהו (צילום: פלאש 90)

מהפך? במפלגת 'הליכוד ביתנו' מתחילים לאבד את הסבלנות אל מול מסע ההתמרחות של יאיר לפיד, ומאיימים כי יפנו חזרה אל המפלגות החרדיות לצרפם לממשלה החדשה.

לפי הדיווח בערוץ 10, בליכוד מאיימים על יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד כי הזמן להקמת ממשלה הולך ואוזל, ואם לא תירשם התקדמות משמעותית הם יפנו אל המפלגות החרדיות.

האיום של הליכוד מגיע לאחר שלפיד דחה את ההצעה כי במשרד החינוך תהיה במהלך הקדנציה רוטציה בין גדעון סער לשי פירון. כעת, אומרים בליכוד, הזמן קצר ונתניהו לא רוצה להגיע למוצאי שבת כשאין לו ממשלה מורכבת.

על פי הדיווח בחדשות 10, בליכוד אומרים כי אם מחר (רביעי) לא תרשם התקדמות משמעותית, הרי שכלו כל הקיצים. "הגענו לרגע ההכרעה ונחזיר את המפלגות החרדיות לתמונה", הם אומרים.

"בשלב הזה נלחץ גם על נפתלי בנט", אומרים בליכוד, "ונאמר לו אין לנו ממשלה, זה המצב".

המאבקים והמחלוקות שנותרו עדיין בין 'יש עתיד' לליכוד ביתנו', הם סביב תיק החינוך ותיק הפנים, כאשר כל אחת מהמפלגות דורשת את התיקים הללו לחברי מפלגתה.

ב'יש עתיד' דורשים שהממשלה הבאה תמנה רק 21 שרים, מה שמאלץ את נתניהו לחזור בו מההסכם עם ציפי לבני ולהפחית לה את תפקיד השר השני, אך לבני מתנגדת לכך נחרצות. לפיד הציע לליכוד כי יתנו ללבני את התיק השני על חשבון הליכוד, העיקר שרף 20 השרים לא יחצה.

בנתיים נראה כי ישנו משבר ראשון בין נפתלי בנט ויאיר לפיד, סביב הדרישה המשותפת של שניהם לקבל את תפקיד יו"ר וועדת הכספים, מה שמלמד על חוסר תיאום בין השניים.

הפרשן הפוליטי רביב דרוקר אמר הערב כי יש כעסים רבים מכל צדדי המשא ומתן, כולל מצד נפתלי בנט כלפי יאיר לפיד. לדבריו, בבית היהודי טוענים כי הרבה מהישגיו של לפיד הגיעו על-גבי הבית היהודי, אך למרות זאת הוא ממשיך להתעקש.

עם זאת, הוסיף דרוקר כי האיום להביא את החרדים, איום שקיים, הוא איום ריק מכדורים, וכי איווט ליברמן אמר היום בשיחות סגורות כי במידה ויקראו עכשיו לחרדים הם יסחטו את הליכוד בגלל הזמן הקצר שנותר להרכת הממשלה.

תוכן שאסור לפספס
42 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
17
לפיד טהור מה הוא רוצה ממנו הכלב בן כלב נתניהו קיבל כמות של שרים שלא היה אמור לקבל ויש לו טענות. העם בחר לפיד ובנט ולא ליכוד , ליכוד קיבל כח כמו לפיד והיום עם בחירות נוספות לפיד עולה ב 8-10 מנדטים ונתניהו הולך הביתה המעאפן הרג אותנו הזבל הזה נתניהו יוקר מחיה דיור חברות ענק עושקות זבל זבל זבל של קומ
שי
16
חוץ משנאת דתיים אותה ינק בבית אין בו כלום אין ספק שקיצו יגיע מהר
כלומניק בריבוע
15
ולא רק רק כסף (ש"ס)
klozone

הצגת כל התגובות

14
טפשים שנלחמו בהם הכל היה נאה אחרת
חיים גולד
בס"ד. בגלל המפלגות "החרדיות" לכאורה שקמו כמו כח להשפיע ועם שלם (בניגוד לדעת רוחם של גדולי הדור, הן אשכנזים והן ספרדים, הכח) החרדי נחלש. למעשה בגלל מפלגות כמו אלו איבד המגזר החרדי 5 מנדטים, שהיו יכולים להכריע את הכף ממזמן.
Shout4Heaven
13
הזה?
יהודה
12
זה יהיה קידוש ה'
תלמיד
11
כן יאבדו כל אויביך ה'
צ'יק
10
שלפיד לא יחתום בסוף, הוא כל פעם ימציא מכשול חדש, יכלו כל הקיצים והוא ישאר בחוץ הבן אדם הזה מדומיין ורוצה בחירות חדשות, דבר שכמובן לא יהיה, תזכרו שאמרתי, שמי שניאור
שניאור
9
לולי בנט אין לו ממשלה גם עם ש"ס ויהדות וציפי וגם מופז הם 59 חייבים את בנט. הכל טעות של ביבי שלא התייחס בכבוד לבית היהודי. איך זה יגמר?! הכל יכול ליהיות...
avi1
בס"ד. נסיון נאמני בנט להאשים את ביבי הוא שגוי, שגם אם כן הוא עשה אין שום היתר לבנט לחבור לכופרים שונאי דת בכלל וחרדים בפרט. לכן אל לכם להסיר את האחריות מעל בנט, בעד תיק תראו מה הוא עשה, הוא מוכן לפגוע בעולמה של תורה, להנהיג חוקים אנטי-יהודיים בעליל, בעניין תחבורה ציבורית בשבת, נישואין וכו' וכו'.
Shout4Heaven
היא תיכנס!
123
8
lapid...do not go down that are below
ddd
7
הצדיק.
rina
בס"ד. על מה בדיוק נבקש סליחה מאדם שיצא נגד דעת רוחם של גדולי ישראל, סילף והמציא בשמם דברים, ובנוסף לכך הודות לו המגזר החרדי איבד מנדט. ממש "תודה" מקרב לב.
Shout4Heaven
בזיון ככלב ששב אל כיאו הנזק שהאיש הנ"ל גרם לכל הציבור החרדי ירשם לדראון עולם ושלא נדבר על הליכה נגד גדול הדור
אלי
תחזור בך פן תכווה.
ישי
6
להיתפלל למען התורה זה הכל שהעולם התורה יהיה חזק זה חשוב מאד שס תגביהה את המצב מגיע להם
אריה
ש׳ס היא הגורם שלפיד כזה גדול, בגלל התנהלות העסקנים החילונים רואים בנו אויוב .
יעקב
5
הרי אם היה מספיק קולות היו נכנסים מזמן אז איפה בדיוק האיום?
דוד
4
עדיין נשאר זמן לש"ס לבקש סליחה מהרב יעקב יוסף מהרב אמסלם מהרב אמנון יצחק מהחרדים החגשים מהדתיים לאומים מהחילונים מהרוסים ועוד הרשימה ארוכה .... בקיצור , שיבקשו סליחה מכל עם ישראל ..
חסיד דן סגל
3
כל המפלגה הזו של יאיר לפיד מורכבת מאנשים צבועים ומתנשאים שחושבים עצמם שיהפכו העולם ובשחצנותם מחזיקים מעצמם כאילו הם האלוהים ומי כמוני מכירם היטב. תפילתי שהליכוד ישכיל לקחת עמו החרדים ואם צריך להתחבר עם מפלגת העבודה ולהמשיך המסורת הישנה והטובה עם כל הבעיות שבה ולא לטפס ולנסות להקים מגדל בבל כיאיר לפי
דניאל החילוני
2
יהודים יקרים בעז''ה הקב''ה יפר עצתם של האויבים האלה וכמו שהובטחנו שלעולם לא תמוש התורה מעם ישראל אף אחד לא יוכל לנצח דברי אלוקים חיים!!!!! ואנחנו בעז''ה בחודש הגאולה וכמו שאומרת הגמרא "בניסן נגאלו אבותינו ובניסן עתידין להיגאל" ובעז''ה ניגאל מהשיעבוד מלכויות הזה שעושים לנו ויהי רצון שהקב''ה יחזיר אות
פינחס
1
לתת ללפיד ולבנט מי שברך בבית כנסת בפסח שמוציאים את החרדים מהחושך לאור .בעזרת השם בהוראת כל הרבנים שגם יאריכו ימים ושנים.
עמנואל מעמנואל
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני