כיכר השבת

המשא ומתן הקואליציוני תקוע

לפיד ובנט דחו את מתווה הגיוס

המשא ומתן הקואליציוני התקוע והתבצרותם של כל המפלגות בעמדותיהם, מביא את בכירי הליכוד לאיים כי נתניהו לא חושש מבחירות ולא ייכנע לתכתיבי ציר לפיד ובנט. בבית היהודי לא מתרגשים ואומרים כי מדובר באקדח ללא כדורים. בנתיים, מתווה הגיוס של נתניהו נדחה על-ידי יאיר לפיד ונפתלי בנט (חדשות, פוליטי)

| 11 | כיכר השבת |
מאיים. נתניהו
מאיים. נתניהו (צילום: פלאש 90)

שלושה שבועות של מאמצים להביא להרכבת ממשלה, עלו עד כה בתוהו. כל סיעה מתבצרת בעמדותיה, והניסיונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפתות את הפוליטיקאים עם תיקים ומשרדים נחשקים, מתגלות הפעם כלא יעילות.

בעקבות הקושי, בכירים בליכוד ביתנו אומרים ל'מעריב' כי נתניהו לא חושש מבחירות ואינו מתכוון להיכנע לתכתיבים של יאיר לפיד ונפתלי בנט, שהולכים יד ביד במדבר במשא ומתן הקואליציוני.

"כדאי שבנט לא ימשוך את החבל יותר מידי, כי בסוף הוא יקרע", אומרים בכירים בליכוד, "נתניהו מוכן ללכת לבחירות, העיקר שלא להיכנע לברית שלו עם לפיד".

לדבריהם, נתניהו לא מוכן לשמוע על האפשרות לוותר על המפלגות החרדיות. "אין שום סיטואציה שבה נתניהו יוותר על החרדים. כדאי שבנט ולפיד יפנימו את זה. נתניהו לא מוכן להכניס את לפיד לקואליציה לפני שהוא מסכם עם כל השותפים הטבעיים".

בבית היהודי בוחרים שלא להתרגש מהאיומים של בכירי הליכוד ואומרים כי "נתניהו מאיים באקדח ללא כדורים". לדברי בכירים במפלגת הדתית, "אם ילכו היום לבחירות הליכוד יקבל 12 מנדטים, מכיוון שהציבור יעניש אותו על אי הקמת הממשלה הטבעית ביותר - איתנו, שזה מה שהיה צריך לעשות מלכתחילה. במקום לעשות את הדבר הפשוט, מסתבכים בליכוד באינספור ספינים".

בעיתון 'הארץ' דווח הבוקר כי גורמים פוליטיים מאשימים את נתניהו שעדיין לא החליט איזה ממשלה הוא רוצה. "הוא לא עוסק במהות ובתכנים אלא רק בהצעת תיקים", הם אומרים.

על פי הדיווח ב'הארץ', מפלגות 'יש עתיד' ו'הבית היהודי' השיבו תשוב שלילית נחרצת נגד מתווה הגיוס שהציג פרופ' יוג'ין קנדל, שהוגדר כ"מתווה נתניהו".

"לא מדובר במתווה אלא באסופה של הנחות כלכליות הנוגעות לאוכלוסייה החרדית", אמרו בשתי המפלגות. לדבריהם, ההצעה כלל לא פותרת את סוגיית השוויון בנטל.

לפי ההצעה של מתווה, קנדל הציע תמריץ שלילי זניח לחרדים שלא ישכנע אותם להתגייס. בנוסף, המדינה תקצץ 160 שקלים בחודש בלבד בגין השתמטות משירות.

כפי שדווח אמש, אריה דרעי נפגש עם נפתלי בנט, בניסיון לשבור את הציר שלו עם יאיר לפיד, כאשר הפגישה עסקה גם בשאלת השוויון בנטל. מקורביו של דרעי הגדירו את הפגישה כ"מצוינת" אך גורמים אחרים בש"ס דואגים לצנן את ההתלהבות.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
כל הרבנים יראי אלוקים באמת אוסרים להתגורר בתוך אוכלוסיה צפופת מחבלים הקמים השכם והערב לרצוח יהודים , חייבים לסלק את בנ"י מהשטחים הסמוכים לגנין חברון ושכם [ראו מה קרה באיתמר הי"ד] בעזרת השם משיח צדקינו יגאלינו ונוכל להתגורר מהנהר הגדול ועד הפרת והחדקל , עד אז אנו בגלות .
ברנדוויין יעקב
6
לפני הבחירות כל מהלך של ביבי כנגד בנט הוסיף לבנט מנדטים, וגרע מביבי מנדטים. זה מה שיקרה אם ילך לבחירות. הכל בגלל שביבי איש העבר ורוצה ממשלה עם אנשי העבר החרדים. עם בנט ולפיד יש עתיד.
דן סגל
5
רזי שואל כעת את ישי אם אתה יודע על הפגישה של בנט עם דרעי ישי עונה גם אני נפגשתי איתו ועוד למעלה משעה... החברי שם בשס תדריכו אותו איך מדברים
אלי ישי

הצגת כל התגובות

4
אני מתבייש בסיעה הזו הנקראת ״הבית היהודי״, החיבור הזה עם לפיד הוא ביזיון שאין כדוגמתו הוא אינו מוסרי בעליל. הבית היהודי ויתרו על עקרונות ארץ ישראל השלימה ובחרו בעיקרון הוצאת המפלגות החרדיות מחוץ לקואליציה, מדובר בבגידה בבוחרים של הבית היהודי אשר רובם הם אנשים דתיים-לאומיים או סתם מסורתיים אשר א״י וה
דניאל
3
והכי רע לבנט כי חצי מבוחריו של בנט יעברו לליכוד או לעוצמה לישראל. בגלל כל האכזבה ממנו. ונתניהו רק ירויח מזה. וביבי יודע את זה טוב מאד.
ד
2
הגזען
פתרון לגזענים
1
נגד בנט, הוא לא מוכן לפשרות הוא בעד חילון בני התורה הוא נלחם בעד האפיקורסות
123
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני