משטרת ישראל עצרה אתמול (שני) שלושה חשודים בחשד להונאת קשישים ברשת. על פי החשד, השלושה - בשנות ה-30 לחייהם, הונו כ-100 קשישים בגילאי 70-95 וגנבו מהם למעלה ממאה אלף ש"ח.
חוקרי מפלג ההונאה במחוז תל אביב שחשפו את הפרשה, הסבירו על הדרך שבה פעלו החשודים, וכיצד הונו את קרבנותיהם: אחד החשודים התקשר לקשיש, הזדהה כנציג גביה של חברת 'בזק' וטען כי יש בעיה עם הוראת הקבע שלו. הקשיש התבקש לתת לנוכל את מספר האשראי, ו'פקיד השירות' ביקש ממנו להקריא את הסיסמה אותה הוא קיבל במסרון. במקביל, השתמשו הפעילו הנוכלים ארנק דיגטלי על שמו באפליקציות 'פייפל' (PayPal) ו'אפל פיי' (Apple Pay).
בהמשך, התקשרו הנוכלים אל הקשיש וטענו כי יש בעיה בכרטיס האשראי, ועליו לתת להם את הקוד הסודי של הכרטיס, כשבחלק מהמקרים הקשישים מסרו בתמימות את הקוד הסודי לידי הנוכלים.
הנוכלים לא הסתפקו בכך, אלא הודיעו לקשישים על כך שנציג שירות יגיע לביתם פיזית ויקח מהם את כרטיס האשראי, למטרת גביית הוראת הקבע, וכשהקשישים העבירו לידם את כרטיס האשראי הם ביצעו בו רכישות ואף משכו מזומנים מעמדות הכספומט.
הם נלקחו לבית המשפט להארכת מעצר, כשבמשטרה דורשים להאריך את מעצרם לעשרה ימים, אך שופטת בית המשפט כריסטינה חילו-אסעד הודיעה כי היא מאריכה את מעצרם לשבוע בלבד. השופטת הוסיפה כי "קיים חשד סביר לביצוע העבירות על ידי החשודים. ההיקף והתחכום שבו על פי החשד בוצעו העבירות, מקים עילת מעצר מסוג מסוכנות".
במקרה דומה - עצרה משטרת ישראל 4 נוכלים שהונו כמאה אזרחים יוצאי מדינות חבר העמים. הם השיגו תעודות שוטר מזויפות. הם התחזו לאנשי חוק וביקשו מהקרבנות להעביר את הכסף לחשבון אחר בטענה כי פרצו להם לחשבון והם צריכים להעביר את הכסף לאשראי חדש שמוקם על שמם.
הבוקר עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פשטו כוחות המשטרה של מרחב לכיש, בהם יס"מ לוחמי מג"ב ויחידות מחוזיות על בתיהם של החשודים (30-40, בת ים, ראשל"צ, חולון), שם נתפסו ממצאים בהם עשרות כרטיסי אשראי, 3 רכבים, משאית, קטנוע, עשרות אלפי שקלים במזומן ואקדח "אייר סופט".
במשטרה מזהירים את הציבור - אם אין בידיכם אינדיקציות המעידות על כך שאכן חשבון הבנק האישי שלכם נפרץ - יש להניח שמדובר בהונאה וליצור קשר באופן אישי עם הבנק חברת האשראי עפ"י המספרים המפורסמים באתרים הרשמיים בלבד, ובכל מקרה, לא להעביר פרטים אישיים לרבות קוד סודי ופרטי גישה לאפליקציית הבנק לאף אדם.