
בחודשים האחרונים התנהל לו מאבק בין עסקנים המתפללים באופן קבוע בקברו של יהודה בן יעקב למנהלי "המקומות הקדושים" בעקבות סגירתו של המקום לאחר שהתגלה חשש כי הכיפה שהממוקמת מעל הציון - נמצאת בסכנת קריסה מידית.
הוויכוח שנראה כי עומד להסתיים, נסוב סביב העובדה כי בחודשים האחרונים הסתמן שבניגוד לשנים עברו, השנה לא תתקיים ההילולא.
העסקן רזיאל אוחנה פנה לדבריו שוב ושוב אל מנהלי "המקומות הקדושים" והתריע על כך, כאשר במהלך שיחותיו עמם נאמר לו כי הנושא יטופל במהרה, אולם עד כה הסכנה עדיין קיימת.
בשיחה עם "כיכר השבת" אומר אוחנה כי "בארבע וחצי חודשים האחרונים המקום סגור למתפללים בעקבות צו של רשות העתיקות שטוענים שהכיפה עלולה לקרוס. פניתי למקומות הקדושים שם נאמר לנו כי תוך שלושה ימים יסתיימו השיפוצים במקום ואלו יחלו כמה שיותר מהר. היום, חודשים אחרי, אנחנו עומדים ולא התקדם שום דבר והשיפוצים לא החלו".
בעקבות כך טוען אוחנה כי השנה יגיעו המונים לציון בעיר יהוד, בכדי למחות על אי שיפוץ המקום: "בסוף השבוע הזה תחול ההילולא של יהודה בן יעקב וככל הנראה הציון יהיה סגור למתפללים, סיטואציה שמעוררת זעם בקרב הציבור שצפויים לעלות. בעקבות כך השנה יגיעו אל מחוץ לציון אלפים בכדי להביע את מחאתם בנושא ולהביע תמיכה במאבק".
יוסי שווינגר, מנהל "המקומות הקדושים", דוחה את הטענות על הסף ואומר כי ההילולא תתקיים כמתוכנן לאחר שהושג תקציב לשיפוץ המקום.
בשיחה עם "כיכר השבת", מסביר שווינגר כי "יש סדק בכיפה ורק עכשיו השגנו תקציב ובלי קשר לזה, ההילולא תתקיים כרגיל".
שווינגר שב ומדגיש כי "אין קשר בין הסדק בכיפה לבין ההילולא", וטוען כי "לפני כמה חודשים אמרנו שאנחנו צריכים להשיג תקציבים לכך".