
היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה יינשטיין הודיע הבוקר (רביעי) על החלטתו לסגור את תיק החקירה כנגד שר האנרגיה, סילבן שלום (הליכוד).
בהחלטתו כתב וינשטיין כי הסיבה לסגירת התיק נבעה הן בשל העובדה כי חלק מהמידע הוכחש, חלקו לא מאפשר את איתור המתלוננות וחלקו מוביל אל נשים שסירבו למסור עדות.
פרקליטות המדינה הניחה בפני היועץ המשפטי לממשלה חוות דעת - העולה בקנה אחד עם המלצת משטרת ישראל, לפיה "בנסיבות אלה, נוכח מאמצי הבדיקה שנעשו וחוסר היכולת המעשית להביא לקידומה, הבדיקה מוצתה". בחוות הדעת נאמר כי חלה התיישנות על התלונה ולא ניתן להעמיד לדין בגינו.
לגבי שאר המידע שהתקבל במשטרה, פרקליטות המדינה הסכימה עם המשטרה שהוא "אינו מאפשר, מהטעמים האמורים, גיבוש ראיות שיכולות לשמש להוכחת ביצוע עבירות".
לפני חודשיים ימים הוגשה תלונה במשטרת ישראל, על ידי מתלוננת ששימשה לפני כ-15 בתפקיד מזכירה בלשכתו של ח"כ השר סילבן שלום.
בעקבות זאת הנחה היועץ המשפטי לממשלה את משטרת ישראל לברר את התלונה. המשטרה גבתה עדויות מחברתה של המתלוננת ומעורכת-דין, שמסרו כי המתלוננת שיתפה אותן בפרטי המקרה, סמוך למועד התרחשותו. השתיים מסרו כי בסופו של דבר היא החליטה שלא להתלונן במשטרה באותה העת.
כמו כן, נגבתה גרסתו של השר שלום, אשר מסר כי אינו זוכר את המתלוננת, ובכל מקרה הכחיש את קיום האירוע הנטען.
עם פרסום דבר התלונה המתוארת בכלי התקשורת, התקבל במשטרת ישראל מידע, ממספר מקורות שונים, אשר נטען בו כי השר שלום ביצע מעשים חמורים נוספים אך אלו, כאמור, לא הבשילו לכדי כתב אישום.