החלטה תמוהה של השגרירות האמריקאית מונעת מהזמר הישראלי עמיר בניון להיכנס לארה"ב ולהופיע באו"ם יחד עם זמרים נוספים בטקס יום השנה לשחרור אושוויץ.
יחד עם בניון הוזמנו גם דוד ד'אור והזמרת מירי מסיקה, שלושת הזמרים הישראליים הוזמנו על ידי שגריר ישראל באו"ם, דני דנון. בטקס הם היו אמורים לבצע מול שגרירים מכל העולם את השיר "האחרון שנשאר", שכתב משה קלוגהפט והלחין עמיר בניון, בשפות עברית, אנגלית וערבית. לקראת ההופעה אפילו צולם וידאו קליפ של השיר בהשתתפות ניצולי שואה ישראליים.
מסיקה וד'אור פנו לשגרירות האמריקנית וקיבלו ויזה לארה"ב ללא כל בעיה, אבל כשבניון ביקש ויזה הוא נתקל בסירוב מצד הקונסול, על אף שהציג בפניו מכתב הזמנה רשמי מהאו"ם. הקונסול אף מסר לזמר הסבר בכתב: "אנו מצטערים להודיעך כי אינך זכאי לוויזת מבקרים תחת סעיף 214 (B) לחוק ההגירה והאזרחות של ארה"ב. סירוב תחת סעיף זה משמעותו כי לא הצגת בפני הקונסול הוכחות מספקות לכך שבכוונתך לציית לתנאי הוויזה שביקשת. בעוד שלכל סוג ויזה ישנם קריטריונים ייחודיים לזכאות, ישנו קריטריון אחד המשותף לכולם והוא חובתו של המועמד להוכיח את כוונתו לשוב לארצו".
"על פי רוב, מועמדים לוויזה אשר עומדים בקריטריון זה מסוגלים להוכיח כי יש להם קשרים חזקים לארצם, המבטיחים את חזרתם לאחר ביקור קצר בארה"ב. הקשרים הללו כוללים מחויבות מקצועית, משפחתית, לימודית או חברתית. בבקשה זו לא הצגת הוכחות המצביעות על קשרים אשר יבטיחו את חזרתך לארצך לאחר הביקור בארה"ב".
מדובר בתירוץ מוזר לחלוטין שכן הקריירה של בניון בישראל אמורה להספיק כדי להוכיח כי הוא יחזור לכאן אך האמריקאים מתעקשים מסיבה שאינה ברורה.
במהלך השבוע האחרון ניסו גורמים במשרד החוץ לשכנע את האמריקנים להנפיק לבניון את הוויזה - אבל עד כה לשווא. בעקבות זאת, אמר גורם מדיני בירושלים: "מעניין שלאמנים שאינם ימניים זה מעולם לא קרה". כעת נותר לראות אם ראש הממשלה ושר החוץ, בנימין נתניהו, יתערב בפרשה ויצליח לפתור את הבעיה.
עמיר בניון עצמו הגיב במתינות. "המקום האחרון עלי אדמות שמעניין אותי להיות בו זה האו"ם, ולכן בעבר מעולם לא ניסיתי להוציא ויזה לארה"ב", הוא אמר אתמול והוסיף: "למען זיכרון השואה אני מקבל על עצמי גם את הביזיונות שבתהליך - ובאהבה".
הצגת כל התגובות