בראיון לאתר ICE, שיתף ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי, את דעותיו בנוגע למגוון סוגיות בוערות על סדר היום הציבורי, ביניהן גיוס חרדים, עסקת חילופי שבויים אפשרית, והמצב הביטחוני בגבול לבנון.
בהתייחסו למגעים המתנהלים לשחרור חטופים, הזכיר פרי את מבצע "ארנון", במהלכו חולצו חטופים בכוח הזרוע, אך לדבריו נכון תמיד לשקול את סיכויי ההצלחה אל מול הסיכון לחיי הלוחמים. פרי התייחס גם להסכם שנחתם לאחרונה בגבול הצפון, והביע ספקות בנוגע לעמידותו לאורך זמן. לדבריו, הסכסוך האמיתי של ישראל הוא עם חיזבאללה, ולא עם ממשלת לבנון, ולכן רק פגיעה משמעותית בארגון הטרור תוכל להביא לשינוי אמיתי.פרי דחה את הטענות לפיהן השב"כ מזוהה עם מחנה פוליטי מסוים, והדגיש כי הארגון פועל באופן ממלכתי וללא נטייה פוליטית.
גיוס חרדים -רק המנהגיות הרבנית
פרי, שכיהן כראש הוועדה לשוויון בנטל, הדגיש כי שילוב חרדים בצה"ל יושג אך ורק באמצעות הידברות והסכמה עם ראשי הציבור החרדי. "שום חוק לא יפתור את הסוגיה", קבע פרי. לדבריו, ניסיונות לכפות גיוס חרדים באמצעות חקיקה צפויים להיכשל, ורק הידברות ופתיחת ערוצי תקשורת עם המנהיגות הרבנית, בעלת ההשפעה המכרעת על הציבור החרדי, יוכלו להביא לפתרון.
וועדת פרי 2013
כזכור לאחר הקמת ממשלת נתניהו השלישית במרץ 2013, הוקמה ועדה בראשותו של יעקב פרי, אזרח ותיק שכיהן כראש השב"כ וכשר המדע, הטכנולוגיה והחלל, לבחינת סוגיית גיוס החרדים. הוועדה, שכונתה "ועדת פרי", המליצה על תוכנית גיוס חדשה שתקל על גיוס חרדים. במסגרת התוכנית, פטור מגיוס לצה"ל יוענק רק ל-1,800 "מתמידים" - תלמידי ישיבה מצטיינים - בכל שנתון. יתר תלמידי הישיבות יחויבו בגיוס לצה"ל או לשירות אזרחי.
הוועדה ביקשה לעודד גיוס באמצעות תמריצים וסנקציות. על פי המלצותיה, ישיבות שלא יעמדו ביעדי הגיוס שייקבעו יספגו סנקציות כלכליות. מנגד, ישיבות בעלות אחוזי גיוס גבוהים יזכו לתגמולים כספיים. ביולי 2013, בעקבות המלצות ועדת פרי, הגישה הממשלה לכנסת שתי הצעות חוק: האחת להסדרת גיוסם של בני ישיבות לצה"ל, והשנייה לשילובם בשירות אזרחי.