כיכר השבת

52% נכשלו

"עתירת המתמחים 2020" נגד בחינות הלשכה - יוצאת לדרך

52% ממשתתפי הבחינה האחרונה של שלכת עורכי הדין - נכשלו בה כשהציון הממוצע הוא 58.1. כעת, יוצאת לדרך 'עתירת המתמחים 2020' בניסיון לשנות את רוע הגזירה (ארץ)

| 8 |
ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי
ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי (צילום: Flash90)

לפני כשלושה שבועות, ביום חמישי (12/12/19) התקיימה בחינת לשכת עורכי הדין בדיני מדינת ישראל, בה השתתפו 2,492 מתמחים ומתמחות, אך על פי הנתונים הרשמיים שפורסמו השבוע, 52% ממשתתפי הבחינה נכשלו בה כשהציון הממוצע עומד על 58.1.

עוד עולה מהנתונים כי 1,368 נבחנים ניגשו בפעם הראשונה לבחינה, ושיעור המעבר שלהם היה 63%. 479 נבחנים ניגשו לבחינה בפעם השנייה, מהם עברו 22% בלבד. 645 נבחנים ניגשו לבחינה בפעם השלישית ויותר, ומהם עברו 36% בלבד.

מדובר בשיעור מעבר נמוך בהשוואה לבחינות הקודמות וזאת למרות השינוי בהנהגת לשכת עורכי הדין.

מאות רבות של מתמחים/ות מלינים על אופיה של הבחינה ועל אופן הענקת הציונים במטלה בכתב שהעמידה אותם בחסר של נקודה או שתיים מציון המעבר.

אריה רביץ, בוגר הקריה האקדמית אונו, אחד מ-2,492 מתמחים שהשתתפו בבחינה ועמד בה בהצלחה, נטל יוזמה על מנת לסייע לעשרות חבריו מספסל הלימודים ולמאות רבות מתמחים/ות נוספים, שכר את שירותיו של משרד עוה"ד י. אמסטר ושות' בירושלים והקים קבוצת פייסבוק שנקראת "עתירת המתמחים 2020".

אריה רביץ מסר בתגובה: "אני רואה את שברון הלב של חבריי שכל מה שמפריד בינם לבין שערי מקצוע עריכת הדין, היא נקודה או שתי נקודות. מדובר בחברים, אשר יחד עמי, הקריבו את משפחתם ופרנסתם במשך כ-4 חודשים שכללו את תקופת חגי תשרי, בעת שהקדישו כ-14 שעות מדי יום ללימוד החומר לבחינה.

"אני מכיר באופן אישי, מתמחים/ות הבקיאים בחומר הנלמד בצורה יוצאת דופן אולם בזמן אמת היה עליהם להתמודד עם בחינה שכללה שאלות איזוטריות, שגויות ואף כאלה שכלל לא באו לידי ביטוי בחומר הנלמד.

"אין בליבי ספק כי בית המשפט יתערב בבחינת הלשכה ויפסול שאלות בעייתיות ושגויות, ככל שהוועדה הבוחנת לא תתעשת קודם לכן".

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
את הסינון לשערי המקצוע צריך לעשות בתחילת הדרך ולא בסופה. זהו עוול גדול לחסום את המתמחים מלהיכנס לשערי המקצוע אחרי ההשקעה העצומה שהם עשו במשך 4.5 שנים.
7
כולנו יודעים שלימודי משפטים חרדים הם קומבינה . קודם כל בסלקציה שכל אחד מתקבל אם הוא משלם את הסכום הלא סביר שגובים. איכות הלימודים אינה גבוהה. אין הרבה תרגול איכותי ובדיקת העבודות והבחינות לא רצינית. המכינה שערוריה בפני עצמה. זמן שאני למדתי בבחינות היה מותר להביא דף A4 וידענו מראש את השאלות האפשריות
6
לא לא מדובר על נקודה או שתיים פה מדובר על יותר נקודות פקטור עד עשר נקודות זאת האמת לדעתי יש פה חידלון של הלשכה 2450 בחינות לא בודקים בשבועיים זה חיפזון ופה נפלו מאות נבחנים

הצגת כל התגובות

5
בימים האחרונים התפרסם כי 2 שופטים בבית המשפט העליון שדנו בערעורים של המתמחים בתקופת נוה ושדחו את הערעורים, נסעו באותה תקופה לחו"ל מכספי לשכת עוה"ד שנוה סידר להם. השופטים לא פסלו את עצמם מלדון בערעורים בשל ניגוד העניינים. וזה רק חלק מהשחיתות שנחשפה בימים האחרונים והתפרסמה מתוך החומרים שדלפו מהטלפוני
4
אריה ידידי הרבה הצלחה....כל הכבוד על הדאגה לחברים..
3
בוגרי מכללות סוג ז׳ ובמיוחד הקריה האקדמית אונו ששולחת כ650 מתמחים כל מועד לבחינות לשכה, ועכשיו לאחר שהמבחן היה הגיוני וסביר ומתמחים לא למדו כראוי רוצים לעבור באמצעות ערעורים, הבחינה קשה ודורשת ידע רב אך יחד עם זאת אין חובה להביא ציון 100 ומספיק 60 ולכן המבחן ראוי והגיוני, מי שלומד עובר אותו. וכל הרע
2
למרות שכרגע הכדור אצל הוועדה הבוחנת
1
עתירות שמתירות. לא זו הדרך. צריך להפגין ולדרוש להוציא את עריכת המבחנים מידי לשכת עוה״ד ולהעבירה למשרד המשפטים. הלשכה נמצאת בניגוד עינייניים.
חוק ומשפט