"הדרג המקצועי במשרד האוצר אינו שותף לעבודת המטה לגיבוש ההצעות", כך נכתב במסמך שהגיש אגף התקציבים במשרד האוצר לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לקראת הדיון הצפוי בממשלה בחוק הגיוס החדש. על המסמך, שנחשף ב-N12 לראשונה, חתום ראש אגף התקציבים יוגב גרדוס, והוא מפרט את העמדה המקצועית והרשמית של האגף.
המסמך מציין כי על רקע הצמיחה הצפויה בהיקף החברה החרדית, שצפויה להגיע ל-32% מאוכלוסיית ישראל ב-2065, המשך דפוסי התעסוקה הקיימים שלה נושא השלכות מאקרו-כלכליות משמעותיות: "צפויה פגיעה בתוצר שתעמוד על כ-13%, המשקפת ירידה בשיעור מקביל ברמת החיים של כלל אזרחי המדינה. בנוסף, בשנת 2065 יהיה צורך בהעלאת המיסים הישירים ב-16% על מנת לשמור על אותה רמת שירותים שהמדינה מספקת ללא הגדלת הגירעון".
עוד נכתב במסמך כי "במידה והאוכלוסייה הנמצאת כיום במעמד תורתו אומנותו הייתה מתגייסת בדומה לאוכלוסייה היהודית הלא-חרדית, ניתן היה לקצר את משך שירות החובה בכ-7 חודשים לכולם. לחילופין, במידה ואוכלוסייה זו הייתה מתגייסת לשירות החובה בדומה לאוכלוסייה היהודית הלא חרדית, ניתן היה לצמצם את היקף ימי המילואים הצפויים להיות מופנים לתעסוקה מבצעית בשנת 2024 (ובשנים הבאות ככל והיקף הימים יישאר דומה) בכ-86%. כך למשל, לוחם מילואים שהיה צפוי לשרת 36 ימים בתעסוקה מבצעים, עם גיוס אוכלוסייה זו היה צפוי לשרת כ-5 ימים בלבד".
לאור כל זה, באגף התקציבים מציינים כי "המלצתנו היא לפעול על מנת לצמצם את הנטל המושת על המשרתים הקיימים ולבצע את המאמצים הנדרשים להרחבת היקף המשרתים באופן מידי, לצד מיצוי הפוטנציאל הקיים תחת מסגרת השירות הנוכחית".
עוד צוין כי "החלת איסור על השתלבות בשוק העבודה ורכישת הכשרה תעסוקתית עד גיל 35, צפויה להביא לירידה בשיעורי התעסוקה של הגברים החרדים ולפגיעה בשכרם, באופן שבעתיד צפוי להביא לפגיעה כלכלית ניכרת בכלל המשק".
הצגת כל התגובות