בניגוד למדיניות המוצהרת של משרד התחבורה, לעידוד השימוש בתחבורה הציבורית, החליטה השרה מירי רגב, להפיל היום (ראשון) את החוק, שיזם סגן יו"ר הכנסת ח"כ ארז מלול שנועדה לאפשר לשלם בכרטיס אשראי בתחבורה הציבורית.
במסגרת ההצעה אמורים היו המשלמים באשראי, לקבל הטבות דומות לאלו המשלמים ברב קו. אך כאמור בהוראת שרת התחבורה, הממשלה החליטה להתנגד להמשך הליכי החקיקה של החוק.
ההצעה שנועדה להקל על משתמשי התחבורה הציבורית, ולעודד את המעבר לשימוש בתחבורה ציבורית, אושרה כבר בקריאה טרומית ואף אושרה בוועדת הכלכלה לקראת הקריאה הראשונה. אולם באופן תמוה החליטה שרת התחבורה מירי רגב, להפיל את ההצעה ולעצור את הליכי החקיקה של החוק.
גורמים בתחום התחבורה הציבורית, הביעו פליאה על החלטת השרה: "מדובר בהחלטה שמרחיקה את ישראל מאירופה, שבה מתאפשר תשלום בתחבורה הציבורית בכרטיסי אשראי".
הגורמים הוסיפו: "בניגוד לדברי השרה, המצב כיום ש-80% מנוסעי התחבורה הציבורית לא יכולים לשלם באשראי".
עוד אמרו הגורמים, כי ההחלטה להתנגד להצעת החוק, מעלה תהיות האם יש פה העדפה של האינטרסים של החברות המפעילות, על פני הציבור המשתמש בתחבורה הציבורית.
יוזם ההצעה סגן יו"ר הכנסת ח"כ ארז מלול: "מדובר בהצעת חוק חברתית מן המעלה הראשונה, היא מתכתבת עם המדיניות המוצהרת של משרד התחבורה לעודד ולהקל על משתמשי התחבורה הציבורית. ההצעה זכתה לתמיכה מקיר לקיר בכנסת. צר לי ששרת התחבורה בחרה להפיל את הצעת החוק ולהקשות על משתמשי התחבורה הציבורית. אני קורא לשרה להתעשת ולפעול כדי שהנוסעים לא יהיו כבולים לתשלום ברב קו. המדיניות הנוכחית של השרה, היא פגיעה בציבור הנוסעים".
הצגת כל התגובות